KezdőlapfényvédelemTREND – még nem késő beszerezni a tökéletes napszemüveget!

TREND – még nem késő beszerezni a tökéletes napszemüveget!

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Ha eddig halogattad a megfelelő napszemüveg megvásárlását, most jött el a te időd: összeállítottunk neked egy listát azokról a formákról, amelyekkel nem nyúlhatsz mellé, bármilyen árfekvésben is keresgélsz. A 2019/2020-as évek divatbemutatói már lezajlottak, az ott látottakat vettük alapul, így biztos lehetsz abban, hogy ha listánk alapján választasz, trendi maradsz!

Az ár nem minden

Egy megfelelő UV szűrővel ellátott, trendi és minőségi napszemüveg nem feltétlen kerül sok-tízezer forintba. Érdemes alaposan körbenézni a szaküzletekben, sőt, hasznos lehet tanácsot kérni az eladóktól is, főleg, ha már eleve látásproblémával küzdesz, vagy meghatározott tevékenységhez (pl. sport) is jó, ha napszemüveged illeszkedik. OPTIKAKERESŐnkkel megtalálhatod a hozzád legközelebb eső optikát, ahol biztosan szakértői tanácsot kapsz arra vonatkozóan, hogy mi lehet számodra a legjobb megoldás.

Nézzük!

1# Egybefüggő Shield lencsék

Számtalan módja lehet annak, ahogy egy nagy lencse összekapcsolódva két szemet is fed, mégis, ha összefüggő lencsékre gondolunk, szinte mind ugyanarra a sportos formára és a téli sportokra asszociálunk. Az idei trend viszont csavart egyet a megszokáson, és olyan formában mutatja be ezt a megoldást, amely nem feltétlenül eredményez sportos megjelenést.

Az összekapcsolódó lencsék épp annyira lehetnek nőiesek, modernek vagy szofisztikáltak, mint bármely más megoldás. Egy színátmenetes lencse, egy élénk színű keret, vagy egy izgalmas és egyedi fémrészlet rengeteget változtathat a megjelenésen: egy csapásra divatikon válhat belőled.

Milyen arcformához ajánljuk?

A hosszúkás, ovális arcformát jól tudja ellensúlyozni egy nagy méretű, szögletes keret, kerekebb változatai viszont az erős, szögletes vonásokat finomítják. Férfiaknak nagyon ajánlott.

2# Túlméretezett napszemüvegek

Szeretnéd tudni milyen celebnek lenni? Próbálj fel egy túlméretezett dizájner napszemüveget, és megismerheted, milyen érzés a népszerűség!

A forma egy jó ideje már hódít: mindannyian ismerjük az óriási fekete lencséket, amelyek a fél arcot kitakarják… de szerencsére idén nem a megszokott formákkal térnek vissza a túlméretezett napszemüvegek.

A legtöbbször háromszög és négyszög alakú lencsékkel láthattuk a formát, tehát a nagy bogár-szemüvegeket leváltották a szögletes darabok – szerencsére.

Milyen arcformához ajánljuk?

A túlméretezett formák jól állnak a hosszúkás, ovális arcformához, viszont minél kerekebb egy modell, annál előnytelenebb végeredményt is adhat.

3# Fekete Matrix-ihlette napszemüvegek

A popkultúra a divat része: együtt születtek, és nem is tudnak élni egymás nélkül. Amikor Matrix-ihlette formáról beszélünk, a keskeny vonalú, tökéletesen fekete szemüvegről beszélünk.

Kicsit retró, kicsit merész, de határozottan egyedi megoldás. A végletesen szűkre szabott megoldásoktól óvva intünk mindenkit, ugyanis nagyon eltolhatja az arc arányait, de ha a megfelelő formát választod ki, nem csak trendi lehetsz, de finomíthatod vele a vonásaid.

Milyen arcformához ajánljuk?

Minél kerekebb egy arcforma, annál jobban állnak hozzá a szögletes, szűk megoldások. Minél hegyesebb az áll, annál inkább a cicás változatát éri meg választanunk.

4# Ékköves napszemüvegek

A glamour – mint olyan – bármilyen irányzatot megfertőzhet. Akár rock-ról, akár metálról legyen szó, a glitterek és csecsebecsék mindegyikbe beférkőztek. A nőies, finom megjelenés mindenhol utat tör magának szerencsére, idén pedig különösen nagy figyelmet kapnak az ékkövek.

Persze csak akkor válasszunk erősen díszített modellt, ha tudjuk, mire vállalkozunk: szem nem marad szárazon, ha a napszemüvegünkről minden fény visszacsillan. Viszont érdemes próbálkoznunk metálos megoldásokkal, finom mintákkal, mert egy kis csillogás elképesztően feldobhatja a szemüvegeket – és bennünket is.

Milyen arcformához ajánljuk?

Ezesetben nem az arcformáról, inkább az arcszínről érdemes szót ejteni. A nagyon fehér, esetleg sápadt bőrt a hideg csillogás csak még élettelenebbé teheti, így óvatosan az ékkövekkel, amennyiben nem rendelkezünk könnyen barnuló bőrrel. Vagy ne spóroljunk a pirosítóval/bronzosítóval.

#5 Új-geometrikus napszemüvegek

Új-geometrikus? Mi volt a baj a régivel?

Az, hogy meguntuk. Így hát nagyon örülünk annak, hogy a dizájnerek nem a megszokott utakat járják idén be, hanem mertek újítani. Az izgalmas, formabontó megoldásokban az a jó, hogy gyakorlatilag bárki megtalálhatja a számára legideálisabb formát, ha veszi a fáradtságot, és alaposan végignézi a kínálatot.

 

Milyen arcformához ajánljuk?

Ez esetben nincs jó válasz, ugyanis minden a lencse formájától függ. Ha szögletes az arcvonalad, a kerekebb formák fognak jobban illeni hozzád, és persze fordítva. Érdemes még ennél is körültekintőbben választani. Ha például közel ülnek a szemeid egymáshoz, olyan szemüveget válassz, amelynek relatív széles az orrnyerge – persze amennyit az anatómiád enged.

6# Kerek lencsék

A kerek sosem fog kimenni a divatból. Bár többnyire old school formaként van számontartva, rengeteg izgalmas variációt rejt magában. Gyönyörűen díszíthető, a mérete rengeteg féleképpen változtatható, így biztosak lehetünk abban, hogy aki ezt a formát szereti, idén sem fog csalódni.

Milyen arcformához ajánljuk?

A kerek lencsék a szögletes (gyémánt, háromszög, négyszög) arcformákat szuperül finomítja.

#7 Cicafazon

A jó öreg cicafazon.

Belőle is elképesztő mennyiségű variáció létezik, nem hiába: nagyon jól kombinálható, elképesztően nőies forma, ráadásul óriási népszerűségnek is örvend. Megemelik az arcot, a tekintetet, elegáns, kifinomult érzetet keltenek, így nem véletlen, hogy a cicafazon is örökzöld a toplistákon.

Milyen arcformához ajánljuk?

A cica remekül bontja az éles arcvonalakat: egy erősebb áll, egy határozott arccsont, egy férfiasabb arcberendezés mind lágyítható a cicafazonnal. Egyedül a nagyon szögletes arcformák esetében lehet visszás a fazon, számukra továbbra is a kerek lencsék jelentik a tökéletes megoldást.

#8 Aviator

Egy aviator nélkül nem öregedhetsz meg. A forma történetéről már írtunk korábban, ugyanis az egyidős a napszemüvegek létezésével. Igazi klasszikus darab, ami – szerencsére – a legtöbb arcformához remekül passzol. Az évek során a megszokott formát folyamatosan újragondolták, így azok, akik nem ragaszkodnak a klasszikusokhoz is találnak olyan variációt, amely jól tükrözi személyiségüket.

Milyen arcformához ajánljuk?

Ahogy írtuk, a legtöbb arcformához jól illeszkedik, csak a keskeny arcon nézhet ki furán. Férfias forma, erősíti az arccsontot, így bármennyire is áll jól, erre figyelni kell.

A kis listánk biztosan segítségedre lesz, amikor vásárlóútra indulsz még a nyaralás előtt. Érdemes valóban jó minőségű napszemüveget választani, mert olcsó társaik nem hogy nem nyújtanak kellő védelmet, még többet ártanak is, mint gondolnád. Hajrá a vásárlással, itt vannak a szezon végi leértékelések, ne hagyd ki a lehetőséget!

Forrás, képek forrása: glowsly.com