KezdőlapSzemvédelemSzemüveg​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran beszámolnak a vakációval kapcsolatos terveikről, és örömmel fogadnak pár praktikus tanácsot, melyek segítenek, hogy szemüvegesként ne kerüljenek kellemetlen szituációba. Ezeket most pár pontban összefoglaltuk, bízunk benne, hogy másoknak is hasznos olvasmány lesz!

  1. Mielőtt elutaznál, vidd be a szemüvegedet egy optikába, ahol kérhetsz egy karbantartást, ellenőrzik a csavarokat, ha szükséges kicserélik a papucsot, hogy ne a nyaralásod alatt legyen szükség javításra. Ha muszáj, akkor akár egy idegen ország optikájában is biztosan segítenek, de jobb elébe menni a bajnak, és a nyaraláson, csak a nyaralással foglalkozni. Egyébiránt, ezt a gyors szemüveg-„szervizeltetést”, időről-időre érdemes megtenni, nem feltétlenül csak utazás előtt.
  2. A repülőgépeken és sok helyen a tömegközlekedési eszközökön még mindig kötelező a maszk viselése, ezért ha szeretnél látni, vagy akár olvasni az utazás során, akkor egy páramentesítő spray vagy törlőkendő hasznos útitárs lesz számodra.
  3. Mindig tokban, a kézitáskában tartsd a szemüveged, hogy mindig kéznél legyen, ha szükséged van rá, hiszen a hosszú utakon az olvasás az egyik legkellemesebb időtöltés lehet.
  4. Mindig kemény tokban tárold a szemüveged, annak érdekében, hogy ne sérüljön meg se a lencse, se a keret! Számtalan esetben előfordul, hogy a szemüveget az ülésen felejtik, majd a következő leülésnél megtörténik a baj. Ahogy az ülés, úgy a műszerfal sem a megfelelő hely a szemüveg tárolására, hiszen a szélvédő mögött a keret és lencse extrém hőhatásnak vagy épp hőmérsékletváltozásnak van kitéve, ami eldeformálhatja a szemüvegedet.
  5. Pontosan az előző pontban említett eset miatt is fontos, hogy vigyél magaddal tartalékszemüveget, mert előfordulhatnak véletlen balesetek: elhagyhatod, összetörheted. Nyaraláskor lelazulunk, elkalandozhat a figyelem, könnyebben megtörténik a baj. Ha már megesett az eset, mégiscsak könnyebben vészeljük át, ha a bőröndből előkerül egy tartalékszemüveg, mintha egy idegen helyen kell szemüveget készíttetnünk. Hiszen mit ér a nyaralás, ha alig látunk belőle valamit?!
  6. Vidd magaddal a legutolsó vizsgálati eredményed és a garanciakártyádat a biztonság kedvéért! Ha valamilyen oknál fogva mégis szemüveget kell csináltatod a vakáció során, akkor könnyebben és gyorsabban juthatsz új szemüveghez, ha nálad vannak a szükséges adatok.
  7. Gondoskodj a szemüveged megfelelő tisztántartásáról, a táskádban mindig legyen tiszta törlőkendő, a szemüveglencsédhez való szemüvegtisztító spray, arra az esetre, ha nincs lehetőséged tiszta vízzel, csap alatt lemosni. Ha strandolás közben naptejes, homokos lesz, figyelj rá, hogy megfelelően tisztítsd meg, mert a homokszemcsék akár meg is karcolhatják a lencsédet!
  8. UV védelem – az utolsó pontba került, de valójában az egyik legfontosabb intelem. Ma már a legtöbb optikai lencse rendelkezik UV-szűrő felületkezeléssel, de erre azért érdemes rákérdezned optikusodnál. A színezetlen lencsék esetében azonban a fényérzékenység, a kellemetlen hunyorgás továbbra is fennállhat. Számos lehetőség közül választhatsz, ami erős napfényben, a szikrázó napsütésben is komfortossá teszi a látást, a szemüvegviselést. Ezek pedig: fényre sötétedő, pontosabban az UV-re sötétedő lencsék, dioptriás napszemüveg lencsék, előtétes (clip-on) optikai keretek, vagy akár utólagosan keretre illeszthető napszemüveg előtétek.

 

Talán szemüvegesként egy kicsivel több dologra kell figyelni a vakáció alatt, de ha ezek az évek során rutinná válnak, akkor a szemüvegünk miatt nem kell fájjon a fejünk az év legönfeledtebb és legkellemesebb napjain!

Ha kérdésed van, optikakeresőnk segítségével találd meg optikusodat, és örömmel segít és válaszol!

Képek  forrása: freepik.com
 
Ha tetszett, oszd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn