Kezdőlapfényvédelem Itt a nyár! – Miért is kell neked napszemüveg?

Itt a nyár! – Miért is kell neked napszemüveg?

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Bár a koronavírus miatt sajnos sokunknak elmarad a tengerparti nyaralása, ez mégsem jelenti azt, hogy a fényvédelemre idén nem kell figyelnünk. Hajlamosak vagyunk bagatellizálni a szem UV elleni védelmének jelentőségét, hiszen nem azonnal érzékelhetők a káros hullámhossz által okozott problémák. Pedig mint oly sok esetben, itt is a megelőzésen van a hangsúly.

A kijárási korlátozást megszüntették, és bár nem valószínű, hogy a tervezett nyaralásra el tudunk menni, a legtöbbünknek a több hónapnyi bezártság után jól fog esni a szabad levegő. Ha te is úgy tervezed, hogy a következő időszak a napozásé, a kerti-partiké, a barátoké, a nagy sétáké és kirándulásoké lesz, akkor itt az ideje megvizsgálnod, hogy a napszemüveged megfelelő védelmet tud-e nyújtani a nap káros sugarai ellen.

Az UV-sugárzás hosszú távon komoly szem- és látáskárosodást okozhat.

Bár korábban már felhívtuk a figyelmet rá, mégis fontos megemlíteni, hogy a káros UV-sugárzás ellen védenünk kell nem csak a bőrünket, hanem a szemünket is. Fontos tudni, hogy árnyékban, valamint különböző üvegfelületek mögött is elérnek bennünket e sugarak, azaz hiába vagyunk például vízparti fák alatt, vagy az erdőben, a szemünkig így is sok jut el közülük.

Milyen betegségek kialakulásához vezet a túlzott UVA és UVB sugárzás?

Első sorban a szemlencse elszürkülését okozó szürkehályog kialakulásáért felelős, de az olvasóképesség elvesztését okozó makuladegeneráció kialakulásának esélyét is fokozza. Előbbi bár könnyedén orvosolható, utóbbira jelenleg nincs gyógymód.

Akkor is ér bennünket – bár nem közvetlenül – káros fénysugárzás, mikor a fák között vagyunk, így ilyenkor is érdemes napszemüveget viselni.

Káros sugárzás nem csak közvetlen napfényben ér bennünket.

A forró nyári időszakban kiemelten kell figyelnünk szemünk egészségére akkor is, amikor nem tartózkodunk a napon. A magasabb hőmérséklet kedvez a kórokozók szaporodásának, így bármit is csinálunk, érdemes mindig kezet mosnunk, mielőtt a szemünkhöz nyúlunk. Tudjuk, hogy ezt a koronavírus járvány után kicsit unalmas olvasni, de ettől sajnos a jelentősége nem lett kisebb.
Arra is figyeljünk, hogy fogyasszunk elegendő folyadékot, ne csak általános egészségügyi állapotunk megőrzése végett, hanem azért is, hogy szemünk ne száradjon ki; s a légkondik és a ventilátorok, így is nagy megterhelést jelentenek szemünknek.

Csak a minőségi napszemüvegek védik szemedet megfelelően.

Egy rossz minőségű, vagy hamis napszemüveg több kárt okozhat, mint gondolnád. Ahogy már korábban is részletesen megírtuk, az ellenőrizetlen forrásból beszerzett napszemüvegek sokszor allergizáló, bőrirritációt okozó alapanyagokból készülnek, s lencséik hosszú távon akár látáskárosodást is okozhatnak. Nem érdemes kockáztatnod, FORDULJ SZAKEMBERHEZ, új napszemüvegedet optikai szaküzletből szerezd be! OPTIKAKERESŐNK segít megtalálni a hozzád legközelebbi ellenőrzött partneroptikát.

Új napszemüvegre van szükséged? A 2020-as trend minden arcformához nyújt alternatívát!

Hogy ne csak a napszemüveg-viselés egészségügyi oldaláról ejtsünk szót: egy jól kiválasztott napszemüveg valóban öltöztet. Az aktuális napszemüvegdivatot már szemügyre vettük, így neked már nem kell sokat kutakodnod ahhoz, hogy megtalálhasd azt a formát, ami egyben trendi és jól is áll. Ha pedig elbizonytalanodnál, tippekért, szakmai tanácsokért kérd ki optikusod véleményét!

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube