KezdőlapSzemvédelemGyerekszemüveg Dani blogja – Újabb fél év a laptop előtt

Dani blogja – Újabb fél év a laptop előtt

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Sziasztok! Itt a május, elvileg visszamehetünk a suliba, erre a bő egy hónapra, és végre találkozhatok a barátaimmal, nemcsak chaten tudunk dumálni. Tudom, hogy a korosztályom szeret kockulni a gép előtt, de azt kell mondjam, hogy mindennek van határa. Már nagyon unom.

A napokban megint elmentünk abba az optikába, ahol tavaly kiderült, hogy szemüvegre lesz szükségem. A rengeteg online óra után estére mostanában vörös a szemem és időnként fáj is. Megvizsgáltak, és látásom szerencsére nem romlott, de kapok egy újabb szemüveget, amiben kékfény szűrős lencse van, ettől kevésbé lesz fáradt a szemem a nap végére. 

Kaptam egy csomó hasznos tanácsot is, hogy ne változzak vörösszemű nyuszivá. Mérjem az időt és minden órában 10 percre álljak fel, menjek ki a teraszra és bambuljak a messzeségbe, mozgassam át magam! Figyeljek arra, hogy kb. 1 méterre legyen a szememtől a monitor, és inkább lefelé nézzek, mert akkor kevésbé párolog a könny és szárad ki a szem. De a legjobb az lenne, ha sokat járnék kirándulni, bringázni. Most, hogy hamarosan itt a nyári szünet, rajtam nem fog múlni, pont ezt tervezzük a srácokkal! 

Nyáron lesz a szülinapom, és bár eredetileg nem volt tervben, de kiszúrtam a plakáton egy olyan szemüveget, ami fényre sötétedik és nagyon király tükrös lencséje van. Korábban fogalmam sem volt róla, hogy ilyen is létezik, és már kezdtem lemondani róla, hogy nekem is legyen tükrös napszemüvegem, ami most mindennél menőbb. Ráadásul látni is fogok benne, ami nem hátrány, valljuk be! Anyuéknak úgysem volt ötlete, hogy mi legyen a szülinapi ajándék a családtól, mert szerintük mindenem megvan, úgyhogy most mindenki boldog, hogy olyan hasznos ajándékot adnak, aminek még örülök is.

A másik dolog, ami miatt felkerestük az optikát – mostanában annyit járunk oda, hogy a keresztnevemen szólítanak –, hogy nyárra már leszervezték apáék az úszótábort. Tulajdonképpen tanácsért mentünk, mert anyuék szeretnék, ha az uszodában sem vakoskodnék. Végül abban maradtak, hogy egyedileg dioptriázható úszószemüveget választunk, mert a tervek szerint jövőre versenyszerűen úszni fogok, ezért hosszú távon is szükségem lesz rá.

Beszélgettünk arról is, hogyha továbbra is ennyire aktív sportéletem lesz, akkor elgondolkodhatunk a napi kontaktlencse viselésén, akár a sporthoz, illetve pár év múlva, amikor már végre bulizni, fesztiválozni is járhatok majd a barátaimmal, ahhoz is. De addig még valószínűleg elkoptatok pár szemüveget!

Ha úgy érzitek, hogy ti is nagyon sokat ültök kijelzők előtt, akkor vizsgáltassátok meg a látásotokat! Szemüvegesnek lenni egyáltalán nem ciki, sőt! Egyébként egyre többen vagyunk az osztályban, és gyanítom, hogy jövőre csak többen leszünk!

Az optikakeresővel megtalálhatod a hozzátok közel eső optikát, ahol tudnak nektek segíteni

Ha esetleg úgy érzed kihagytunk valamit, gyere a Facebook oldalunkra és írd meg nekünk!