KezdőlapLátásproblémákSzemegészség Szemüvegesként az utazás nemcsak játék és mese

Szemüvegesként az utazás nemcsak játék és mese

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Ez a nyár remélhetőleg már jobban fog hasonlítani a korábban megszokottakhoz, és lesz lehetőségünk nyaralásra, utazásra, kikapcsolódásra. Bárhová is vezessen az utunk, – vízen, földön vagy levegőben utazunk, kettő vagy több keréken – szemüvegesként van pár dolog, amire mindenképpen fontos gondolni, mielőtt felkerekedünk!

Az autós utak veszélyforrásai

Ha te vagy az, akire a sofőr szerepét osztották, akkor érdemes utánanézned, milyen a kifejezetten vezetéshez kifejlesztett lencse. Akkor, ha alapból is sokat vezetsz, a fokozott biztonság érdekében megéri beszerezni egy párat. Ebben a cikkünkben részletesen bemutatjuk a vezetéshez fejlesztett lencséket.

Ha nincsen szükséged látáskorrekcióra, akkor figyelj arra, hogy csak minőségi napszemüvegben ülj a volán mögé! Kitűnő látáskomfortot biztosítanak a polarizált, ultrapolarizált és/vagy antireflex réteggel ellátott lencsék, melyek kiszűrik a vízszintes felületekről visszatükröződő fényt és a zavaró becsillanásokat, ezáltal nagyobb biztonságban vezethetsz.

Ha utas vagy, akkor lehetőség szerint ne szundikálj el szemüvegben, mert eldeformálódhat a kereted, és az érkezést követően, a szállásod helyett egy optika lesz az első célállomás. 

Abszolút tiltólistás a szemüveged szélvédő mögötti tárolása. Akár rövid idő alatt  is annyira átforrósodhat a műszerfal, hogy mind a keret, mind pedig a lencse súlyosan károsodhat. Ezért, ha nincsen szükséged a szemüvegedre vagy a napszemüvegedre, akkor tedd bele egy lehetőleg kemény tokba, és helyezd biztonságba!

A legklasszikusabb és leggyakoribb szemüvegbaleset autós utazások alkalmával, amikor az ülésen felejtett szemüvegre valaki lendületből ráhuppan. A megoldás itt is ugyanaz: a keménytok. Bár elméletben mindenki tudja, hogy érdemes használni, a tudás átültetése a gyakorlatba általában az első saját, ülepünk alatt elhalálozott szemüveg után történik meg.

A felhők felett mindig kék az ég. Annak, aki látja.

Nemcsak az autónál, de a repülőnél is igaz, hogyha egymód van rá, ne bóbiskolj el szemüvegben, mert kellemetlen lehet az ébredés. Addig míg a koronavírust végleg a hátunk mögött nem tudjuk, a maszk viselése minden bizonnyal kötelező marad a gépen. Ezért érdemes magaddal vinned a páramentesítő spray-t, ha a lencséd nincs ellátva páracsökkentő felületkezeléssel.

A vad motorosok is vigyázzanak a szemüvegükre

Ahogy az időjárás jobbra fordul, kirajzanak az utakra a motorosok, ami nem is csoda, hiszen fantasztikus élményt ad az utazásnak ez a szabad formája. Ha szemüveges vagy és nem alternatíva a kontaktlencse, akkor nagyon kényelmes megoldás, ha kifejezetten motoros szemüveget készíttetsz egy optikában. Ez a típus ugyanis nem akadályozza a sisakod le – és felvételét, ami megváltás lehet azoknak, akik régóta küzdenek ezzel a kényelmetlenséggel. 

Tekerés közben is biztonságos szemüvegben

Az aktív pihenés egyik közkedvelt formája a kerékpározás. Annak érdekében, hogy a szemüvegünk biztosan a helyén maradjon és ne zavarjon bennünket semmiben, csak az éleslátást biztosítsa, érdemes az ehhez kifejlesztett sportszemüveget választani. Arról, hogy miről ismerhető fel az ideális sportszemüveg, itt írtunk egy részletes cikket.

Végül egy jolly joker: a garanciakártya

Van, amikor a legnagyobb elővigyázatosság is kevésnek bizonyul, és a balesetek elkerülhetetlenek. Ilyen esetben jól jön, ha a olyan szemüveglencsét vásároltál, melyre van extra garancia. Gyártótól függ, hogy mire terjed ki a garancia, de a legtöbb esetben az eredeti ár töredékéért cserélnek lencsét egy előre meghatározott időintervallumon belül.

Vannak még további tippjeink, azzal kapcsolatosan, hogy a nyaralás alatt milyen egyéb dolgokra kell szemüvegesként plusz figyelmet fordítanod, de erről majd egy következő cikkünkben számolunk be!

Addig is optikakeresőnk segítségével könnyedén megtalálhatod azt a szaküzleted, ahol  elkészítik neked a közelgő utazásodhoz ideális szemüveget!