Kezdőlapfényvédelem Tükrös vagy nem tükrös: ez itt a kérdés!

Tükrös vagy nem tükrös: ez itt a kérdés!

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Évek óta tarolnak a piacon a tükrös lencsével rendelkező napszemüvegek, sőt már a fényre sötétedő lencsék, vagy dioptriás napszemüveg lencsék is kaphatnak ilyen különleges bevonatot. Ha gondolkozol rajta, hogy te is beszerezz egy ilyen divatos darabot, akkor összegyűjtöttünk pár szempontot, amit mérlegelhetsz, pro és kontra. Mielőtt azonban ebbe belecsapnánk, a legfontosabbat szögezzük le: csak optika szaküzletben, ellenőrzött minőséget vásárolj, hiszen az UV ellen védelmet nem biztosító napszemüveggel, sokat árthatsz a szemed egészségének.  

Nézzük, mi szól a tükrös lencse mellett:

  1. Ahogy a felvezetőben is említettük, iszonyú trendi, tehát ha szeretnél lépést tartani a divattal, akkor nem hiányozhat a gyűjteményedből egy ilyen darab.
  2. A tükrös réteggel ellátott szemüveglencsék csökkentik a zavaró visszatükröződéseket, becsillanásokat, ezért sportoláshoz és autóvezetéshez kifejezetten kellemes látáskomfortot biztosítanak.
  3. Ezekben a lencsékben a színek kontúrjai élesek maradnak, és nem változik a színérzékelés sem.
  4. Ha optika szaküzletben vásárolsz napszemüveget, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ott kapható darabok – legyen szó akár korrekciós lencsékről vagy sima napszemüvegről –  a káros UVA és UVB sugarak ellen is megvédik a szemed. A tükrös rétegnek köszönhetően alapból is kevesebb fény jut a szembe.
  5. Sokféle szín közül választhatsz. Rajtad áll, hogy egy visszafogottabb szín mellett teszed le a voksod, vagy valami feltűnőbb árnyalatot választasz. Mindez csak ízlés dolga.
  6. Bár az udvariasság azt kívánja, hogy mindig nézzünk a beszélgetőpartner szemébe, vannak napok, amikor erre nem vágyunk, mert kialvatlanok vagyunk, karikás a szemünk, fáradtnak tűnünk. Ilyen esetben egy tükrös réteggel bevont napszemüveg biztos társ a bajban. Bárki, aki ránk pillant, csak önmaga tükörképével találkozhat, a szemünk rejtve marad előtte.

Semmiképpen nem célunk, hogy lebeszéljünk a tükrös lencsékről, de ejtsünk pár szót az esetleges hátrányokról is:

  1. Ha szeretnéd, hogy a tükrös lencséd hosszú életű legyen, akkor szánj időt a tisztántartására, és ha nem használod, akkor kemény tokban tárold, mivel könnyen karcolódhat. Ha a keretedbe korrekciós lencse kerül, akkor érdemes kérni rá egy plusz felületkeményítő réteget, ami ellenállóbbá teszi a felületi sérülések, karcok ellen.
  2. A tükrös rétegen sokkal látványosabban meglátszik a szennyeződés és az ujjlenyomat, mint egy átlagos lencsén, ezért mindig legyen kéznél tiszta törlőkendő és ápolószer, amivel tisztán tudod tartani. A leghatékonyabb tisztítási módszer ez esetben is a folyó víz alatt történő megmosás, pH-semleges szappannal vagy mosogatószerrel. 
  3. Az árat leginkább az befolyásolja, hogy hol vásárolsz és milyen márkát választasz, de általánosságban elmondható, hogy a tükrös lencsék egy kicsit magasabb áron kaphatók, mint a normál társaik. De még ez se tántorítson el, ha megtalálod a szerelemdarabot! 

Optikakeresőnk segítségével pedig könnyedén megtalálod a te optikádat, mely széles kínálatot tart tükrös napszemüvegekből, fényre sötétedő lencsékből és dioptriás napszemüvegek lencsékből is!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!