KezdőlapSzemvédelemSzemüvegSZAKEMBER VS INTERNET - Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk:

a neten vásárolt optikai szemüvegek nem megfelelőek!

Itt ennyiben is hagyhatnánk, amennyiben nem jönne szembe napi rendszerességgel valamilyen social média felületen: RENDELJ! Ezeken az oldalakon aztán hozzá nem értő, önjelölt „márka nagykövetek” ajánlanak laikusoknak rossz minőségű szemüvegeket.

De miért is vásárol valaki szemüveget a neten? Vizsgáljuk meg:

  • Rossz tapasztalata volt, nem azt a szolgáltatást kapta valahol, amit ő elvárt volna? (Igen, sajnos bennünk, szakemberekben is lehet hiba néha)
  • Mert az otthona kényelméből rendelhet? (Lássuk be, kényelmes lehet az a fotel…)
  • Vagy pusztán mert a Z generációhoz tartozik, akiknek vásárlásait már szinte teljes mértékben a közösségi média befolyásolja?

Többféle indokunk lehet erre, de nézzünk meg, miért érdemes a személyes vásárlás mellett dönteni!

5 ÉRV AZ OPTIKAI SZAKÜZLETEK MELLETT:

  1. Tudtad, hogy a szemüveg és a kontaktlencse gyógyászati segédeszköz?

A szemüvegek mindig, minden esetben egyedi rendelvényre készülnek. Éppen ezért az optikákban az erre képzett optometristák, orvosok és látszerészek dolgoznak tudásuk legjava szerint, hogy te, mint vásárló elégedett legyél! Ezt a szaktudást nem lehet egy nap alatt felkérésre megszerezni, tehát a „márka nagykövet” nem egyenlő a szakemberrel, a szaktudással meg főleg nem!

Természetesen minden érzékszervünk fontos, azonban információink 70%-át a látásunk által kapjuk. Óvjuk hát szemünk világát!

  • Próbáltál már önállóan ambuláns lapot értelmezni?

A vény értelmezése nem feltétlenül egyszerű feladat, és ez teljesen természetes. Ez nem is a vásárló feladata. A vizsgálatot követően éppen ezért elmagyarázzák azt neked, illetve kérdéseket is tehetsz fel. Amennyiben a vizsgálattól eltérő helyen szeretnél szemüveget készíttetni, akkor pedig az ott dolgozó szakemberek könnyedén értelmezik azt. Képzeld csak el, mi lenne, ha az ügyvéd kenyeret dagasztana, a pék pedig a bankban az anyagi helyzetedről hozna döntést? Forduljunk inkább a megfelelő szakemberhez az igényeinkkel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy azt kapjuk amire szükségünk van.

  • Szereted, ha a szemüveged tökéletesen passzol hozzád?

Természetesen a divat, és az egyedi stílus is befolyásol minket döntéseinkben, de ezeken túlmenően az arcra illeszkedésnek is megvannak a maga szabályai. Az, hogy számodra jó legyen egy szemüveg, nagy mértékben befolyásolja az illeszkedése. Tehát a keret felpróbálása egyszerűen elengedhetetlen! Miért is várjuk el, hogy élesen lássunk egy multifokális szemüveggel, ha a keret az orrunk hegyén van? Vagy gondoljunk csak bele, hogyan tudnánk egész nap viselni a szemüveget, amikor halántéknál belevág az arcunkba? Egy jó szakember a megfelelő tanácsokkal tud ellátni, hogy a szemüveg viselése kényelmes legyen számodra. Itt feltétlenül kiemelném, amikor valaki speciális lencséket, vagy multifokális szemüveget visel. Ezek kézi és gépi feljelölése elengedhetetlen a megfelelő gyártástechnológiai folyamatokhoz.

  • Fontos számodra a minőség?

Te is szeretsz jó minőséget kapni a pénzedért? Jártál már úgy, hogy nem azt kaptad, amire számítottál? Az optikákban mindig minőségi, megmunkálásra alkalmas keretek közül válogathatsz. Kedvezőbb árú, világmárkás, és igény esetén teljesen egyedi keretet is vásárolhatsz magadnak. Garantáltan azt kapod, amit látsz! Természetesen ahogy keretben, úgy lencsékben is végtelen lehetőséged van. Az optikákban felmérik az igényeidet, és több száz oldalnyi különböző lencse közül választja ki a látszerész a számodra ideálisakat. Ezen lencsék feljelölése, tulajdonságaik ismerete szintén képzettséget igényel.

És akkor a kontaktlencsékről, és a hozzájuk tartozó folyadékokról még nem is ejtettünk szót! A hosszútávú panaszmentes viselés érdekében itt is fordulj bizalommal kontaktológus szakemberhez!

  • Tudod mi történik, ha panaszod vagy reklamációd van?

Amennyiben optikában vásárolsz, mindig visszamehetsz oda, biztosan segítő szándékkal állnak majd hozzád! A vásárló érdekeit protokoll védi az illeszkedés, a dioptria, valamint a minőségellenőrzés szempontjából is. Elképzelhető, hogy panaszod egy egyszerű beállítással orvosolható, vagy gyártási hiba esetén cserélik is a lencséidet. Speciális lencsék esetén megszokási garanciával is élhetsz.

Tehát mi a teendőd, ha szemüvegre, kontaktlencsére van szükséged? Keresd meg a hozzád legközelebbi optikát, vagy a legtávolabbit, vagy ahova a családod már jó ideje jár. Tájékozódj, és olyan helyről vásárolj, ahol a megfelelő szakértelemmel rendelkeznek.

Válaszd az optikát, válaszd a szakembert!

Vörös Anikó
Hálózatvezető

Kép forrása: freepik.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét