KezdőlapLátásproblémákHomályos látás Rabokból lettünk szabadok – milyen az újranyitás szabad szemmel? 

Rabokból lettünk szabadok – milyen az újranyitás szabad szemmel? 

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A karantén időszaka alatt is folyamatosan aggódtuk olvasóink szeméért, látásáért: felhívtuk a figyelmet a home office szemre gyakorolt hatásaira, és adtunk pár tippet arra, hogyan pihentessük szemünket, óvjuk látásunkat a négy fal között; elmondtuk azt is, hogy a sok otthon töltött idő akár szemszárazsághoz is vezethet, de pár okos ötlettel ettől is megkímélhetjük magunkat; később pedig arra vonatkozóan adtunk tanácsokat, hogy a szemüvegeseknek hogyan érdemes a maszkviseléshez viszonyulnia. Most végre az újra nyitás témakörét járhatjuk végig „szemvédelmi” szempontok szerint: 

Lásd a szabadságot tisztán! 

Kinyílt a világ, tele vagyunk programmal, tervvel, energiával, de valami nem stimmel. Mintha kicsit többet fájna a fejünk, kicsit kedvtelenebbek lennénk, és a hátunk is feszül… Lehet, nem tudatosul, de előfordulhat, hogy a falak között töltött másfél év alatt valamelyest romlott a látásunk. Minden évben érdemes legalább egyszer ellátogatni egy látásvizsgálatra, de most, hogy mindannyiunk élete újra nagyot fordul, különösen fontos, hogy az aktuális dioptriánknak megfelelő, maximális komfortot nyújtó szemüveget viseljünk. Optikakeresőnk segítségével megtalálhatod a hozzád legközelebb eső optikai szaküzletet, ahol biztosan megbízható szakemberek végzik el a látásvizsgálatot. 

Napkalap, naptej, napszemüveg

A nyitás a nyárral kezdődött el igazán, ami azt jelenti, hogy nem csak az éves látásvizsgálatra érdemes ellátogatnunk, hanem a megfelelő fényvédelemre is nagyobb figyelmet kell fordítanunk. A kalap és a naptej mellett kiemelkedően fontos a szemünk védelme is, hiszen a káros UV-sugárzás olyan szembetegségek kialakulásában játszik szerepet, mint a makuladegeneráció vagy a szürkehályog. Korábban már összeszedtük, melyek a 2021-es év uralkodó napszemüvegtrendjei: érdemes elolvasnod cikkünket, ha úgy érzed, itt az ideje beszerezned – persze megbízható forrásból – egy új, divatos, és az életstílusodhoz is illeszkedő napszemüveget. 

Naphoz napszemüveg, sporthoz sportszemüveg

A szabadtéri sportok szerelmesei is biztosan fellélegeztek a kijárási korlátozás enyhítésével, de kérdés, hogy mennyire érzik magukat felkészültnek az új szezonhoz? Nem is olyan régen már összeszedtük, milyen sporthoz milyen sportszemüveget érdemes választani, ha egyáltalán érdemes választani, de pár irányadó szabályt jó lehet betartani: 

  • A fejhez rögzíthető sportszemüveg a legjobb választás. 
  • A megfelelő sportszemüveg lencséje mindig polikarbonát, sosem üveg. 
  • Vízi és téli sportokhoz mindig érdemes polarizált sportnapszemüveget választani.
  • Ha látáskorrekcióra van szükséged, kérj dioptriás sportszemüveget az általad választott optikai szaküzletben, amit 100%-ig személyre tudnak szabni az igényeidnek megfelelően. 
  • Küzdősportokhoz érdemesebb kontaktlencsét viselni a balesetek elkerülése végett. 

Jollyjoker: a fényre sötétedő szemüveg

Az egyik legkényelmesebb megoldás a fényre sötétedő szemüveg, amely mindig az aktuális fényviszonyokhoz igazodik, így a korrekciós szemüveged és a napszemüveged szerepét is betölti egy „személyben”, macerás szemüvegcserélgetés nélkül. Előnye, hogy akkor is véd a káros fények, többek között a kék fény ellen is, amikor beltérben vagy és a lencse éppen teljesen áttetsző. Számos divatos színben érhetőek már el a fényre sötétedő szemüveglencsék, sőt, akár tükrös, de még színátmenetes verzióban is kérheted őket. Nem nagyszerű?