KezdőlapSzemvédelemSzemüvegProfesszionális szemüvegtisztítás szabályai

Professzionális szemüvegtisztítás szabályai

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Előző bejegyzésünkben sorra vettük, hogy milyen hagyományos szemüvegtisztító módszerek léteznek. A pH semleges szappannal vagy mosogatószerrel, kézmeleg folyóvíz alatt történő szemüvegtisztítással könnyedén meg lehet szabadulni a lencsén található ujjlenyomatokról és a keretre lerakódott kosztól, sminkmaradványoktól, viszont léteznek ennél professzionálisabb eljárások is. Amennyiben látáskorrekcióra szorulunk, a szemüveg nélkülözhetetlen eszköz, így érdemes minél tovább jó állapotban megőrizni azt, amihez hozzátartozik a szakszerű tisztítás és tárolás is.

Nézzük, milyen további módszerekkel tisztíthatjuk meg szemüvegünket:

Szemüvegtisztító eszközök

Számos szemüvegtisztító eszköz lelhető fel a piacon, amelyek praktikus, okos megoldások lehetnek, ha út közben is tisztán szeretnénk látni. Viszont a külföldi webshopokról, ismeretlen honlapokról olcsón vásárolt szemüvegtisztítók nem mindig jelentenek jó megoldást, ugyanis silány minőségük miatt akár már az első alkalommal is összekarcolhatják a lencsét vagy a keretet. Érdemes ezeket az eszközöket is szaküzletben beszerezni, hogy véletlenül se essen baja a lencsének. A karcos lencse sajnos már menthetetlen, ki kell cserélni, ami például egy prémium minőségű progresszív lencse esetében akár a százezres összeget is elérheti.

Ultrahangos szemüvegtisztítás

Az általában optikai szaküzletekben elérhető ultrahangos szemüvegtisztító gépek nem csak a mindennapi szennyeződésektől szabadítják meg a keretet és a lencsét, de a különböző alkatrészekben lerakódó, hozzáférhetetlen, és sok esetben láthatatlan szennyeződésektől is megtisztítja azokat. A finom, ultrahangos rezgések és a szerkezetbe öntött tiszta víz, esetleg tisztító folyadék hamar feloldja a koszt, így szemüvegünk pillanatok alatt tiszta lesz. Az eljárást félévente ajánlott megismételni.

Ultrahangos tisztítógépet mi is vásárolhatunk körülbelül 15 ezer forintért, így otthonunkban nem csak a szemüvegünket, de ékszereinket, karóráinkat is megtisztíthatjuk – karcmentesen.

Az ultrahangos tisztítók nem csak szemüvegek, de ékszerek, karórák, fogkefék, műfogsorok tisztítására is alkalmazhatók.

Felületkezelések

Amikkel még hosszabb életűvé tehetjük szemüvegünket, azok a különböző lencsevédő felületkezelések. Bármilyen lencsére is van szükségünk, mindegyikhez kérhetünk vízlepergető, karcmentes, por- és zsírtaszító felületkezelést, amelyek a rohanó mindennapok alatt is tisztán tartják szemüvegünket. Persze a felületkezelt lencséket is rendszeresen tisztítanunk kell, de segítségükkel lényegesen egyszerűbb dolgunk lesz hosszú távon.

A tárolás is fontos

Bármennyit tisztíthatjuk szemüvegünket, ha nem egy kemény szemüvegtokban, hanem például nyakba akasztva, vagy zsebben tároljuk, sokkal hamarabb bekoszolódik, rosszabb esetben pedig meg is sérül. Így mindig legyen nálunk szemüvegtok, hogy amikor épp nincs szükségünk a szemüvegünkre is úgy tárolhassuk azt, hogy ne eshessen semmi baja.

Bármelyik megoldást is választjuk, fontos megjegyezni azt is, hogy az egyszerű melegvizes tisztítást nem tudjuk megkerülni, így érdemes beszerezni plusz mikroszálas törlőkendőt, hogy a végeredmény valóban ragyogóan tiszta lehessen. Ha pedig szeretnél vásárolni például egy praktikus szemüvegtisztító eszközt, folyadékot, vagy felületkezelést szeretnél kérni új lencsédre, keresd fel a hozzád legközelebb eső optikai szaküzletet OPTIKAKERESŐnk segítségével!

Addig is kövess Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!

Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube