KezdőlapLátásproblémákSzemegészségNeked mi lesz az újévi fogadalmad?

Neked mi lesz az újévi fogadalmad?

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Ha kettőt találhatnánk, akkor az egyik biztosan az lenne, hogy leadsz 10 kilót 2021-ig, a másik pedig az, hogy 2020-ban többet fogsz mozogni.

Igazunk lett?

Minden évben megfogadjuk, hogy jövőre többet fogunk foglalkozni az egészségünkkel, de csak keveseknek sikerül ezt betartania. Január és február általában még a fogadalmak jegyében telik, aztán valahogy egyre nagyobb falatnak tűnnek a célok, és egyszer csak úgy érezzük, nem tudjuk betartani vagy elérni őket, így végül inkább feladjuk.

Pedig talán pont a kudarcok utáni újrakezdés lehetne a siker kulcsa, valamint az, hogy kisebb lépésekkel haladjunk. A botlásokkal nincs semmi gond, hiszen, ha senki sem merne nagyot álmodni, nem valószínű, hogy haladna előre a világ… A nap végén megéri nagyobb vélt kitűzni, de az oda vezető utat alaposan át kell gondolni.

Az, hogy mitől számít valaki egészségesnek, többnyire relatív, és mindenkinél változó. Bár van pár érték a vérképünkön, amit nem érdemes átlépni, egész széles skálán mozog az, hogy mi hogyan, mitől érezzük jól magunkat. Az viszont, hogy látásunk mennyire egészséges, univerzális dolog, hiszen vagy látunk élesen, vagy nem. Mégsem vesszük észre sokszor, ha probléma van vele.

Minden szem egyedi, így minden látáskorrekció is. Sokszor nem vesszük észre az apróbb változásokat, csak annyi tűnik fel, hogy valami nincs rendben, hogy bizonytalanabbak vagyunk, sokat fáj a fejünk, a nyakunk, vagy káprázik, szárad, „szúr” a szemünk. Ezek a tünetek mind látásproblémára is utalhatnak, így fontos, hogy ezekben az esetekben látásellenőrzésre is jelentkezzünk.

De hogy jön ez az új évhez? 

A jobb élet és életminőség jegyében kezdd az új évet egészséges látással, és ellenőriztesd látásod a hozzád legközelebbi optikai szaküzletben, amit OPTIKAKERESŐnkkel könnyedén megtalálhatsz!

Kezdd felülről! Az első kis lépés egy egészségesebb, teljesebb életért legyen az, hogy már januárban ellátogatsz egy látásellenőrzésre, valamint, hogy képbe kerülsz a szemegészséged megőrzésének feltételeivel.

2020 januárjában érdemes lesz visszalátogatnod a szeretemaszemem.hu weboldalra, ugyanis hetente új tartalmakkal fogunk segíteni téged abban, hogy hogyan őrizheted meg látásod egészségét a lehető leghosszabb ideig.

Addig is kövess Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!

Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube

Sikerekben gazdag Boldog Új Évet, hozzá pedig tűéles látást kívánunk!

Előző cikk
Következő cikk