KezdőlapTrendSzemüvegkeretMilyen divatos szemüvegek közül lehet választani?

Milyen divatos szemüvegek közül lehet választani?

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Milyen divatos szemüvegek közül lehet választani?

Ha visszatekintünk 20-30 évre, az akkori szemüvegdivat érthető módon nem váltott ki nagy rajongást a gyerekek körében. Volt 2-3, ma már megmosolyogtató modelltípus: a hullámos szárú műanyag keret a lányoknak, és az enyhén pilóta formára hajazó a fiúknak. Olyan volt, mint az egyenköpeny az általános iskolában. Nem megkülönböztette viselőjét, hanem még inkább kiemelte, hogy mennyire előnytelenül áll a szemüveg.

Korábban már összeírtuk, hogy egy szemüveg – azon kívül, hogy látásjavító eszköz, – mire jó, valamint arra is kitértünk már, hogy ha gyermekünk sportol és látáskorrekcióra szorul, milyen lehetőségei vannak. A gyermekkereteket most divat szemszögéből vizsgáljuk meg.

A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a kisgyerek és a felnőtt modellek között hiányoztak a kamaszos méretek. És akkor még nem is beszéltünk azokról a fiatalokról, akik a nagyszülők igencsak ódivatú kereteiben vészelték át a fiatalságukat. Ma a retró aranykorát éli, és bizony jönnek vissza a régi idők kedvelt – vagy kevésbé kedvelt – modelljei világmárkák designjába burkolva.

Az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődések történtek az optikai piacon. A széleskörű kínálat minden gyermeki igényeknek megfelel. Lehetetlen ma már nincs! A mesefigurák nevével fémjelzett keretek, vagy olykor a szülő által viselt nagymárka kicsinyített palettája közül lehet választani. Így szülő és gyermeke ugyanúgy nézhet ki, ami a gyerek számára még kedvcsináló is lehet a szemüveghordáshoz. Bár mi úgy gondoljuk, a színes keret vidámságot tükröz, sokan az örökdivatú fekete keretre esküsznek, mert ettől kicsit komolynak és nagyobbnak látszanak.

A közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendő tinibálványok e tekintetben ösztönzőleg hathatnak rajongóikra, akik próbálják kedvenceik stílusát magukra ölteni. Mind anyagi, mind pedig észszerűség tekintetében érdemes határt szabni, de ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a gyerek fogja viselni a szemüveget! Tehát az a fontos, hogy egy számára tetszetős darabot válasszon, amit szívesen hord, nem pedig olyat, amit a szülő erőltet rá, figyelmen kívül hagyva az Ő akaratát.

Ha gyermekünk maga választja ki, melyik szemüveget szeretné, akkor nem kell félnünk attól, hogy nem fogja hordani.

És mivel a gyerekeknél óhatatlanul előfordul, hogy a szemüveg „magától” eldeformálódik, eltörik nem árt, ha a gyereknek van tartalékszemüvege. Azonban jó hírünk van a szülők számára: szerencsére ma már lehet olyan gyerekszemüveget találni, amely törhetetlen. Bárhogyan lehet csűrni-csavarni, de a kerettel nem történik semmi. És ami a legfontosabb, hogy a szár kipattintásával és a fejpánt beillesztésével a szemüveg sportolás közben is viselhető lesz. Így aztán nem kell félni, hogy foci vagy kosarazás közben a labda pont a szemüveget célozza meg.

Ma már a keretek tekintetében határ a csillagos ég. OPTIKAKERESŐnk segítségével találd meg a hozzátok legközelebb eső olyan optikát, amely foglalkozik gyermekek látásával is, foglaljatok időpontot látásviszgálatra, aztán győzd kivárni, míg gyermeked kiválasztja a legmenőbb darabot.