KezdőlapSzemvédelemMunkaszemüveg Mi az összefüggés a traktor, a gumicsizma, és a szemüveg között?...

Mi az összefüggés a traktor, a gumicsizma, és a szemüveg között? Látszólag semmi, pedig mégis.

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A szeretemaszemem.hu fórumán eddig a számítógép előtti munkavégzés hatásairól írtuk a legtöbbet. Azonban nem csak a monitor előtt fontos a munkaszemüveg. Cikkünkben a mezőgazdaságban dolgozók szemvédelmét biztosító megoldásokról olvashatnak.

Modern többfókuszú szemüveglencsék

A modern mezőgazdasági gépek már rendelkeznek fejlett számítástechnikai és navigációs eszközökkel, amelyek fokozottan igénylik az éleslátást mind közelre, mind a műszerek távolságára, és persze a vezetési távolságra is. Ehhez adnak segítséget a modern többfókuszú szemüveglencsék, amelyeket személyre szabottan azokhoz a távolságokhoz optimalizál az optikus szakember, amelyeket a leginkább használsz. Így minden távolságra biztosított a tökéletes éleslátás, ami precízebb és magabiztosabb munkavégzést tesz lehetővé.

A modern mezőgazdasági munkagépekhez modern látásjavító eszközökre van szükség. A minőségi munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy minden távolságra élesen lássunk. – Képek: Borbélyné Pákozdi Éva

Dioptriás védőszemüveg

A legtöbb mezőgazdasági munkához elengedhetetlen a védőszemüveg viselése, hiszen gyakorlatilag bárhonnan érkezhet olyan behatás, ami a szem sérülését okozza. Viszont sokan nem tudják, hogy nem muszáj kontaktlencsét viselni hozzá, hiszen léteznek dioptizálható védőszemüvegek is.
Sok optikában sötétített védőszemüvegek is elérhetőek, amelyek UV-szűrővel is rendelkeznek, így többszörös fizikai védelmet nyújtanak a szemnek: nem csak felpattanó kövektől, szennyeződésektől, de a káros fényektől is megvédi viselője szemét. Azok pedig, akik például vízparton dolgoznak, polarizált lencséjű védőszemüveget is tudnak vásárolni optikai szaküzletben, amely a visszapattanó, megcsillanó fényeket szűri, így jelentősen javítja a látásélményt, ezzel együtt pedig biztonságosabbá teszi a munkavégzést is.

Fényre sötétedő lencsék

A mezőgazdaságban dolgozók gyakran széles skálán változó fényviszonyok között dolgoznak. Nagyon kényelmetlen, amikor egész nap a szemüveget és a napszemüveget kell váltogatnunk, így azok, akik sokat járkálnak ki-be egy átlagos munkanap során, erősen ajánlott egy fényre sötétedő napszemüveg beszerzése.
A többféle színben is elérhető, fényre sötétedő felületkezelés mindig az aktuális fényviszonyoknak megfelelően sötétedik be, és folyamatosan optimális látásélményt biztosít. Amikor pedig zárt helyiségbe lépünk, pillanatok alatt kivilágosodik a lencse. Szerencsére attól sem kell tartani, hogy idővel a felületkezelés elavul és lassabban reagál a változó fényviszonyokra, ugyanis idővel csak még gyorsabb lesz a sötétedési és kivilágosodási folyamat.

Fejrögzítős sportszemüveg

Sok mezőgazdasági munka komoly testmozgással jár, ami miatt nehéz olyan szemüveget találni, ami akkor is a helyén marad, amikor sokat mozgunk, hajolgatunk, közben pedig esetleg meg is izzadunk. Jó megoldás lehet a problémára egy magas bázisgörbületű, azaz az arc formáját követő, fejrögzítő pántos sportszemüveg, amely természetesen akár sötétített lencsével, akár a feljebb említett fényre sötétedő felületkezeléssel is kérhető. Így bármilyen aktív munkavégzésről is legyen szó, a szemüveged mindig a helyén marad!

Mindannyiunk látása ugyanolyan fontos, és ugyanannyi törődést igényel. Nem csak a képernyők előtt dolgozóknak kell figyelniük szemük egészségére, hanem minden egyéb területen tevékenykedőnek is, hiszen a káros sugarak mellett számtalan behatás éri szemünket nap mint nap, amelyektől csak a szemüveg védhet meg.

Úgy érzed, ideje beruháznod egy új, személyre szabott szemüvegre, vagy szeretnéd szakértő tanácsát kikérni, esetleg az éves látásellenőrzésedet szeretnéd letudni? OPTIKAKERESŐNK segít megtalálni neked a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet.