KezdőlapLátásproblémákSzemegészségJó látás, nagyobb öröm – Karácsonykor is

Jó látás, nagyobb öröm – Karácsonykor is

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A Karácsony közeledtével egy kicsit mindnyájan megőrülünk. Hirtelen óriási lesz a zaj, felgyorsul minden, és bár az advent lényege a ráhangolódás lenne, a legtöbben gyakorlatilag úgy esünk bele az ünnepekbe, ami aztán szintén még több feladattal áraszt el bennünket.

Ilyenkor nehéz pontosan átlátni, valójában mire is van családunknak szüksége. A nagy kapkodás közepette sokszor átgondolatlanul vásárolunk ajándékokat, és nem is igazán mérlegeljük, mik a családunk valós igényei.

Egyszerűbb, ha a következők szerint fontoljuk meg, mit vásároljunk gyermekünknek karácsonyra. Mindannyiunk életének három aspektusa van: a szükséges, a hasznos, és a kellemes. Szülőként elsődleges feladatunk az, hogy gyermekeink számára mindent megadjunk, ami szükséges, a hasznos, majd a kellemes dolgok ez után következnek.

Sok minden van egy gyermek életében, ami szükséges; köztük az egyik legfontosabb és egyben legtágabb kategória az egészség. Amikor ajándékot veszünk gyermekünk számára, sokszor a kellemesre vagy a hasznosra koncentrálunk, nem a szükségesre. Pedig nincs nagyobb ajándék egy gyermek számára annál, ha megkap mindent ahhoz, hogy kihozhassa magából a maximumot, és élete során ne szenvedjen hiányt semmilyen szükséglete.

Az egészséges látás sosem volt olyan fontos téma, mint az utóbbi időben. Rengeteg időt töltünk különböző képernyők előtt, ami a gyerekekre nagyobb veszélyt jelent, hiszen ők valószínűleg évtizedekkel tovább fognak számítógép előtt dolgozni, mint mi, akik számára csak kb. tíz éve lett a számítógép nélkülözhetetlen eszköz. Már korábban írtunk arról, hogy miért veszélyes a képernyők és LED fényforrások által kibocsájtott kék fény a szemre, valamint kitértünk arra is, hogy pontosan mit tehetünk a káros hatásai ellen szülőként, sőt, már adtunk mi is javaslatot arra, mit érdemes vásárolni gyermekünknek karácsonyra abban az esetben, ha sok kütyüt tervez hozni a Jézuska.

Add gyermekednek az egészséges látás örömét is Karácsonyra!

Jelen írás célja inkább az, hogy felhívjuk a figyelmet a szükségesre, így helyezve más megvilágításba a karácsonyi ajándékozás jelentőségét. Ha teheted persze, ajándékozd meg gyermeked hasznos és kellemes játékokkal, eszközökkel, de a szükséges sose maradjon háttérben: ellenőriztesd látását rendszeresen, és mindig profi szaküzletet válassz hozzá.

OPTIKAKERESŐnk segít megtalálni a hozzád legközelebb lévő optikai szaküzletet, ahol biztos lehetsz abban, hogy gyermeked látása profi ellátásban részesül. Így ő a lehető legtovább őrizheti meg egészséges és éles látását, ami egyben egy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb élethez is vezethet.

Mindig mérlegeljük, gyermekünknek valójában mire van szüksége, és aszerint döntsük el, milyen ajándékokat adunk számára karácsonyra: az egészséges látás élethosszig tartó öröm, egy sokadik játék viszont nem mindig.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét