KezdőlapSztárszemmelIsmert szemüvegesekIsmert szemüvegesek - Rákóczi Feri

Ismert szemüvegesek – Rákóczi Feri

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

„Szemüveg nélkül mondhatni meztelennek érzem magam” vallja Rákóczi Feri, rádiós műsorvezető.

Már többször hallhattuk, hogy: aki korán kel, aranyat lel. Ha rádiónkat reggel 6-tól a Rádió 1-re csavarjuk biztosak lehetünk benne, hogy jól indul a napunk. Az aktuális témákat és vicces helyzeteket megvitató trió egyik tagja nem csak kellemes hangjával és kedvességével vonja magára a figyelmet. Ismerjük meg Rákóczi Ferencet saját szemüvegén keresztül.

Köztudott tény, hogy óvodáskorod óta a szemüvegviselés életed meghatározó részévé vált. Visszagondolva a kezdetekre, mennyire volt nehéz ezt a végleges tényt akceptálni?

3-4 éves koromra nehéz visszagondolni. Nem emlékszem arra az időszakra, amikor nem volt szemüvegem. Kicsit „bosszúeszközként” tekintettem rá és előfordult, hogy földhöz vágtam.

Hiába változnak az idők, sajnos elkerülhetetlen, hogy egy közösségbe való bekerülés számtalan kellemetlenséggel, atrocitással jár, ha valaki akár viselkedésében, gondolkodásában netán külső megjelenésében eltér a többiektől. A Te esetedben a szemüveg mennyire volt a támadások céltáblája?

Teljes mértékben.Ma már több a szemüveges de akkor lényegében csak én viseltem szemüveget. Mindemellett még a magasságommal is kitűntem. Úgyszólván ez volt rajtam a „fogás”, én voltam a Pápaszemes. Nem fogtam fel szükséges rossznak. Bosszantott, hogy másoknak miért nincs? Testnevelésből fel voltam mentve a szemem miatt, ezért szertárosi feladatokat láttam el.

Feltudnál idézni 1-2 megmosolyogtató darabot a múltból?

Legelőször a kerek,korbácsszáras keret volt, majd a fekete SZTK és ezt követte a nagy méretű szögletes keret, amiből a lencse kilógott. Kezdetben a szüleim döntöttek, igaz nem is volt nagy választék.

 Ma már elmondható, hogy a szemüveg öltöztet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, ismertségedet jeles márka népszerűsítésére használták fel. Mik a legfontosabb kritériumok egy szemüveggel szemben és mennyire vagy nyitott az extrém darabok felé?

Imádom az extrém darabokat, most is egy sárga keretet keresek. Oakley-t hordtam egy ideig csak az íve nehézséget okozott. Széles a paletta, megtalálható benne átlátszó, barna és piros színű egyaránt. Azt vallom, hogy az embernek kell, hogy több szemüvege legyen. Olyan kiegészítő ez, mint az óra.

Eddig a szemüveggel járó kellemetlenségeket vettük nagyító alá. Megosztanál egy vicces történetet, amiben a látásjavító eszköz domináns szerepet töltött be?

2 évvel ezelőtt, az akkor 3 éves Soma fiam a nyakamban ült éppen és valami állatka felkeltette az érdeklődését. Lelkesedését kifejezve hirtelen mozdulattal leverte a szemüvegemet és mindkét lencse kitört. Mivel egyedül voltam ezért telefonos segítségre volt szükségem, hogy haza tudjak menni. Azóta van pót szemüveg a kocsiban.

Úgy hírlik, hogy a mozgás sem áll távol tőled. Mely sportágakban nem okoz nehézséget a korrekció viselése?

Mivel alapvetően az életem része és nélküle nem megy, ezért meg kell oldanom. Már a búvárkodáshoz is tudok dioptriás maszkot viselni. Futásnál, amit hetente többször szoktam, ott zavaró tud lenni: lecsúszik, bepárásodik. Akárcsak a kerékpározásnál.

Az évek folyamán nem merült fel egyéb korrekciós lehetőség alkalmazása?

A kontaktlencse nem volt jó. Kemény lencsével kezdtem, később a lággyal is próbálkoztam. Szemüveg nélkül mondhatni meztelennek érzem magamat. A műtét nem jöhet szóba.

A Gyengénlátók irányába tanúsított segítőkészség és empátia, mondhatni, hogy sorsszerű. Mely hasonló kaliberű szervezetek élvezhetik még a támogatásodat?

A Gyengénlátók pár évvel ezelőtt kerestek meg. Sok karitatív dologban közreműködöm. Nemrég részt vettem a Mozdulj Alapítvány tandemes biciklitúráján, ahol elől a látok, hátul pedig a vakok ültek. Meghatározó élmény volt!

Nézd meg VIDEÓ oldalunkat, ahol további sztárok mesélnek szemüveggel való kapcsolatukról!

Látásproblémád van és szakértő optikát keresel? Találd meg a hozzád legközelebbit!

OPTIKAKERESŐ

Még több hasznos egészségmegőrző infóért kövesd a SzeretemaSzemem Facebook Csatornát!

Tudj meg többet szemed egészségéről a SzeretemASzemem YouTube Csatornán!