KezdőlapLátásproblémákSzemegészségHogyan válasszunk optikát? – A válasz 2 lépésben

Hogyan válasszunk optikát? – A válasz 2 lépésben

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Bár a válasz a legtöbbeknek magától értetődik, arra gondoltunk, adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogy melyek azok a szempontok, helyek, webhelyek, amelyek segíthetnek számunkra megtalálni a tökéletes optikai szaküzletet.

Korábban már összefoglaltuk, mi miatt érdemes látás-, illetve szemészeti problémánkkal optikus szakembert felkeresni (link). Ezúttal arra keressük a választ, hogy milyen lépések mentén kutassuk fel a számunkra legtökéletesebb optikai szaküzletet.

Hol és hogyan keressünk optikát?
  • Online kereső: A legkézenfekvőbb megoldás, ami mindenkinek elsőként jut eszébe. A Google segít nekünk megtalálni a hozzánk legközelebbi optikát, de egyszerre rengeteg információval árasztva el bennünket, amiből elsőre nehéz lehet eldönteni, melyik megbízható. Ne elégedjünk meg rögtön az első megoldással, ássuk bele magunkat egy kicsit jobban, hogy biztosak lehessünk abban: jó optikus szakemberre bízzuk látásunkat.
  • Weblap: Érdemes alaposan átolvasni a szaküzlet weblapját, hiszen nem csak magukat a szolgáltatásokat ismerhetjük meg, de kapunk egy képet az ott dolgozók hozzáállásáról, szakértelmétől, összeszedettségéről is. Ha csak akciókat és promóciókat látunk, vagy nincsenek konkrétumok feltűntetve a garanciáról, a szolgáltatásokról, valószínűleg jobb másik optika után néznünk.
  • Vélemények: Az első két pont szorosan kapcsolódik a közösségi médiához. Ha az optikának van Facebook oldala, nézzük meg az oldalhoz írt véleményeket. Ha nem látunk véleményeket, az azt jelenti, hogy az üzlet kikapcsolta a véleményírás lehetőségét, ami kételyre ad okot, de ha kizárólag pozitív véleményeket látunk, az is gyanús lehet.

Ajánlás: Végül, de nem utolsó sorban kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat, családtagjainkat, ők melyik optikát ajánlják. A személyes tapasztalat ér a legtöbbet, ha pedig megbízunk abban, aki az ajánlást adja, kisebb eséllyel csalódunk a szaküzletben.

Online a legegyszerűbb megtalálni a hozzánk legközelebbi optikát, viszont nem mindig a legelső találat a legjobb választás! Tájékozódj, mielőtt döntesz, hisz az egyik legnagyobb kincsedről, a látásodról van szó!

Mire figyeljünk az optika kiválasztásakor?
  • Külső megjelenés: Tudjuk, hogy a külső nem minden, de a kínálatról, a szolgáltatások minőségéről sokat elárul az üzlet elrendezése, berendezése. Minél rendezettebb, tisztább maga az üzlet, annál valószínűbb, hogy a „kulisszák mögött” végzett munka is minőségi.
  • Személyes benyomás: Ne sajnáljuk az időt arra, hogy személyesen is ellátogassunk egy szaküzletbe. Ha idő közben meggondoltuk magunkat, ne féljünk visszamondani a látásvizsgálati időpontunkat; a cél az, hogy olyan helyet találjunk, ahova éveken keresztül szívesen járunk vissza.
  • Szolgáltatások: Érdemes olyan optikai szaküzletet választani, amely szolgáltatásai egyeznek a mi igényeinkkel. Például nem minden optika foglalkozik kisgyermekek vizsgálatával vagy szemüvegjavítással. Mindig tájékozódjunk a lehetőségekről!
  • Kedvezmények, akciók: Ahogy írtuk fentebb is, az állandó, sokszor valószínűtlenül magas akciók is gyanúra adhatnak okot. Amikor a látásunkról és szemünk egészségéről van szó, nem érdemes feltétlenül az olcsóbb utat választani. A minőségi munkának ára van, viszont annak gyümölcsét akár hosszú távon is élvezhetjük, például egy tökéletesen elkészített szemüveg képében.

 

Az OPTIKAKERESŐt azért készítettük, hogy biztosan olyan optikai szaküzletet találhass segítségével, amelyre nagyobb biztonsággal rábízhatod látásodat. Keresd meg a hozzád legközelebbi szaküzlet, és jelentkezz éves látásvizsgálatodra hozzájuk!

Addig is kövess Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube