Kezdőlapfényvédelem Fényre sötétedő lencse: kényelem a négyzeten

Fényre sötétedő lencse: kényelem a négyzeten

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Mi az összefüggés a sportcipő és a sötétedő szemüveglencse között? Kettő is van: mindkettő kényelmes, és a fiatalok és idősek egyaránt szeretik viselni! 

Mindig az első tavaszi napsugarak megjelenésével kezdünk el a fényre sötétedő lencsékről beszélni, holott a káros UV sugarak nemcsak a napsütötte hónapokban érik a szemünket, hanem egész évben ki vagyunk téve a káros sugaraknak, ezért a védekezés optimális esetben négy évszakos.

Fontos tudni, hogy a fényre sötétedő lencse valójában nem a fényre, hanem az UV-re aktiválódik, ezért például a volán mögött nem sötétedik be annyira mint egy napszemüveg, hiszen a szélvédők blokkolják az ultraviola sugarakat. A gyártók fejlesztései azonban mindig reagálnak a piac igényeire, így léteznek már olyan sötétedő lencsék is, melyek a látható fényre reagálnak, így a vezetéshez is maximális látáskomfortot biztosítanak.

A fényre sötétedő lencsékről legtöbbünknek az jut eszébe, hogy rendkívül kényelmes megoldás, hiszen nincsen szükség az optikai szemüvegünk és a dioptriás napszemüveg folyamatos cserélgetésére, hanem a szemüveglencse a szükséges mértékben sötétedik be.

A kényelem mellett nagyon fontos tulajdonsága ezeknek a lencséknek, hogy teljes körű UV védelemmel vannak ellátva, egyes típusaik már kékfény szűrővel is, így tökéletes biztonságban vannak viselői, a hosszú távon akár szembetegségekhez vezető, káros sugarak ellen is.

Egyre népszerűbb a fiatalok körében is!

Mikor egy gyermek szemüveges lesz, az mindenki számára új kihívásokat teremt. Új szokásokat kell rutinná alakítani, ilyen például maga a szemüveg viselés is, annak rendszeres tisztítása és megóvása is.  Arról már sokat írtunk, hogy a gyerekek szemét fokozottan kell védeni az UV sugárzástól, hiszen az UV terhelés 80 %-át szemünk 18 éves korunk előtt kapja. Ezért különösen fontos a megfelelő minőségű és védelemmel ellátott napszemüveg viselése. Ha szemüveges lesz a gyermek, akkor lehet készíttetni számára dioptriás napszemüveget, vagy eleve napszemüveg előtétes keretet választani. Ezeknél azonban még kényelmesebb megoldás a fényre sötétedő lencse, mely megoldja ezt a problémát. 

A gyerekek kifejezetten szeretik ezeket a lencséket, hiszen nem kell egyszerre több szemüveget tartani maguknál. Ha a vizsgálat során kiderül, hogy a gyerkőc szeme kifejezetten fényérzékeny, akkor különösen ajánlott ezeknek a lencséknek a viselése, hiszen teljeskörű védelmet biztosít és lecsökkenti a számára kellemetlen hunyorgást.

Azzal, hogy a fényre sötétedő lencsék a gyerekek és a fiatalok körében is egyre népszerűbbek lettek, a trendi színek és divatos árnyalatok is megjelentek a választékban és akár tükrös réteggel is választhatunk sötétedő lencsét a keretünkbe. 

Ha a tavasz beköszöntével szeretnél egy fényre sötétedő lencsét, vagy gyermeked dolgát könnyítenéd meg egy ilyen lencsével, keresd fel optikusod és konzultálj a vizsgálatot végző szakemberrel! 

Optikakeresőnk segítségével pedig könnyedén megtalálod a te optikádat!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!