KezdőlapLátásproblémákSzemegészség Egy látásellenőrzés akár életeket menthet – Látni és látszani kampány...

Egy látásellenőrzés akár életeket menthet – Látni és látszani kampány a Magyar Optikus Ipartestület támogatásával

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A rohanó hétköznapokban fontos, hogy megálljunk egy kicsit, és elgondolkodjunk azon, hogy egyénként, mi mindent tehetünk azért, hogy az utakon évről-évre kevesebb, komoly sérüléssel, vagy akár halállal végződő baleset történjen. Álljunk meg, és tegyünk valamit, még mielőtt a szalagkorlát állít meg bennünket!

A Látni és látszani kampány évek óta sikeresen hívja fel a figyelmet, erre a társadalmilag fontos kérdésre, és az elmúlt években már mérhetően kevesebb súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt az ország útjain. 

Nagyon fontos tudni, hogy a vezetés közbeni döntéseket és mozdulatokat 90 %-ban látásunk befolyásolja. Arról a személyről jelenthetjük ki, hogy megfelelő a látása, aki közelre, távolra és oldalra is jól lát. Az őszi-téli hónapokban a korai sötétedés, a zordabb időjárási körülmények nehezítik az éleslátást.

Ezért fontos évente ellenőriztetni a látásunkat, melyet most a Látni és látszani kampányban részt vevő optikák mindegyikében ingyenesen elvégeznek.

Mit tehetünk még annak érdekében, hogy mindenki épségben odaérjen, ahová indult?

Ha már megbizonyosodtunk róla, hogy jól látunk, vagy egy optikában korrigálták a látásunkat, akkor a közlekedési eszközök láthatóságáról is gondoskodnunk kell. A kampányban nemcsak optikák vesznek részt, hanem szervizek és benzinkutak is, ahol ellenőriztetheted autódon a lámpák megfelelő működését, a fényszórók beállítását és tisztaságát, valamint az ablakok és a szélvédők állapotát.

Természtesen nemcsak a négykerekű, hanem a kétkerekű járműveket is jól láthatóvá kell tenni. A közlekedés során a jól láthatóság egyik kulcsa pedig valóban nem űrtechnika, hanem egy szimpla láthatósági mellény. Legyen nálad mindig a kocsiban, a táskádban, mert sosem tudhatod mikor lesz rá szükség! Bizony nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy akár az életed is múlhat rajta!

A Magyar Optikus Ipartestület által is támogatott Látni és Látszani kampányban részt vevő, ingyenes látásellenőrzést biztosító optikák listája megtalálható az alábbi honlapon: https://latnieslatszani.hu/

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube