KezdőlapLátásproblémákSzemszárazság Egy csepp szemcsepp – avagy miért jó, ha nyáron...

Egy csepp szemcsepp – avagy miért jó, ha nyáron mindig van nálad egy kis szemhidratáló?

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A nyári meleg és a tűző napsütés nem csak a bőrünknek lehet megterhelő, hanem a szemünknek is. Bár szinte mindenki ismeri az UV-sugárzás káros hatásait, mi mégis úgy érezzük, sokan nem szánnak elegendő figyelmet szemük védelmére ebben az időszakban. A káros sugarak ellen könnyedén védhetjük szemünket egy minőségi napszemüveggel, ami nem csak pillanatnyi komfortérzetünket növelheti, de a szemegészségünket is segít megőrizni. 

A napszemüveg mellett viszont van egy másik eszköz is, ami sokat segíthet nekünk a nyári időszakban: ez pedig a szemcsepp. De pontosan miben is? Elmondjuk:

Por, homok, vagy smink megy a szemedbe:

A száraz időben vagy a fűben fekve általában por, tengerparton pedig homok megy a szemünkbe; de a buli közben szemünkbe hulló szemfesték is okozhat irritációt, könnyezést. Egy pár csepp szemcsepp lemossa az idegen testet a szemünkről, így gondtalanul folytathatjuk azt, amibe belekezdtünk. 

Csobbanás után irritálja szemedet a klór vagy a só:

Apropó, strand! Neked is ismerősek az úszás utáni vörös szemek? Főleg a klór és a só irritálhatja a szemet, de bármilyen vízben való pancsolás okozhat szempirosságot- és viszketést. Pár csepp szemcsepp nem csak az irritációt okozó anyagokat, de a kórokozókat is segít kimosni, így a fertőzésveszélyt is csökkenti.  

A melegtől kiszárad a szemed:

Ahogy már korábban is írtuk, a szemünk miatt is kiemelten fontos, hogy megfelelően hidratáljunk.  Nem csak a szemszárazság kialakulásának megelőzése miatt kell eleget innunk, hanem azért is, hogy a szemben lévő apró erek számára biztosítsuk az akadálymentes véráramlást. A hatékonyabb keringés egészséges szemet jelent.  

A légkondícionálótól, vagy a ventillátortól szárad ki a szemed:

Nyaranta nem csak otthon vagy az irodában, de a boltokban és ügyintézés közben is rendszeresen találkozunk ventillátorokkal és légkondikkal, amik erősen száríthatják szemünket. Már adtunk pár tippet korábban arra, hogyan kerüld el a szemszárazság kialakulását a léghűtő berendezések mellett, de ha már megtörtént a baj, egy kis szemcsepp csodákra képes. 

A szemcsepp óriási segítséget nyújthat bizonyos élethelyzetekben, viszont nem szabad túlzásba vinnünk a használatát. Az adagolásról mindig érdeklődj optikusodnál vagy gyógyszerészednél!

Allergia esetén is jól jöhet:

Az allerigaszezon, azaz a tavaszi-nyári időszak sokunk életét megkeseríti. A különböző allergiagyógyszerek mellett ha szemviszketést, szempirosságot tapasztalsz, érdemes lehet hidratálót csepegtetned a szemeidbe: nyugtatják a szemet, így csökkentik a viszketést, és a további fertőzéseket is segítenek megelőzni. 

Kontaktlencsés vagy:

Bármilyen évszak is legyen, ha kontaktlencsés vagy, vagy esetleg számítógép előtt dolgozol, érdemes magadnál hordanod egy tégely szemcseppet. A fenti tényezők csak tetézhetik a problémát az egyébként is erősen igénybe vett szemeken, így nagy segítség lehet, ha egyszer-egyszer csepegtetünk a szemünkbe egy kis hidratáló folyadékot; főleg, ha kezdő kontaktlencsés vagy. 

Szemdörzsölés helyett inkább csepegtess! Kényelmes és hatékony megoldás, főleg, ha jó minőségű szemcseppet vásárolsz, és előírásnak megfelelően használod azt. Ahogy kontaktlencsét sem érdemes online vásárolni, a szemcseppedet is mindig ellenőrizhető forrásból szerezd be! A legegyszerűbb, ha megkeresed a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet OPTIKAKERESŐNK segítéségével, ahol a szakember minden kérdésedre válaszol, és pár jótanáccsal is ellát

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube