KezdőlapSztárszemmelIsmert szemüvegesekBalázs Andi színésznő - Szemüvegesnek lenni menő

Balázs Andi színésznő – Szemüvegesnek lenni menő

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

„A szemüveget én mindig is egy jópofa kiegészítőnek gondoltam”-vallja Balázs Andi színésznő.

Egy lehangoló, problémákkal teli nap után felüdülés riportalanyommal beszélgetésbe elegyedni, akit ha lehetne mindenkinek receptre íratnék fel. Az Ő személyisége az, amelyet legyen szó komédiáról vagy akár egy pszichotrillerben gyilkos karakter megformálásáról, elfogadjuk, mert szerethető. Megtudhatjuk mi a titka a szemüvegességéről mindig vidáman, lelkesen és szeretettel beszélő Balázs Andinak, a Karinthy Színház művészének.

Forgassuk vissza egy picit az idő kerekét, hogyan emlékszel vissza, mi volt az első reakciód, amikor kiderült, hogy szemüveges leszel?

Kb.15 éves voltam, amikor rendszeres fejfájás jelentkezett nálam és megállapították, hogy rövidlátó vagyok és szemüvegem lesz. Megijedtem. Mi lesz, ha nem lesz kényelmes és akadályozni fog engem mindenben? Amikor viszont elkezdtem hordani, rájöttem, hogy nagyon sokat segít rajtam így minden félelmem szertefoszlott. Egyre menőbbnek éreztem magam!

Na és a mindig derűs Balázs Andi hogyan tette helyre a látásjavítója miatt olykor piszkálódó egyéneket?

Jöttek persze a megjegyzések és bevallom volt olyan, ami nagyon megbántott. Egy idő után viszont vagánynak éreztem magam benne. Négy szemmel én jobban látok, mint ti! – ez volt a legkedvesebb “visszaszólásom” a piszkálódóknak.

Valahogy az az érzésem, hogy Te igyekszel mindenből a jót kihozni. Nálad a szemüvegviselésnek mi jelentette a napos oldalát?

Valóban próbálok optimista lenni. Szerintem egy jó szemüvegkeret öltöztet. Olyan a kínálat, hogy mindenki megtalálhatja a magának legjobban tetsző fazont. A szemüveget én mindig is egy jópofa kiegészítőnek gondolom.

Bevallom az egyéniségedből áramló vidámság teljesen kihat a körülötted lévőkre. Hogy lehet az, hogy mégsem harsányabb színezetű, kicsit extrémebb keretekben láthatunk?

Nagyon szeretem a klasszikusabb kereteket, de van olyanom is, ami vagányabb csak ahhoz nehezebb öltözni. 🙂 Volt egyszer egy tűzpiros, amit imádtam, de az sajnos eltűnt. Sokat kerestem olyat, mint az volt , de még nem találtam meg a megfelelőt.

Elmondhatjuk, hogy neked a szemüveged a védjegyed. El tudnád képzelni magadat nélküle?

Van kontaktlencsém is de azt csak a színpadon viselem vagy olyan eseményeken ahol esetleg akadályozna. Én azon nők csoportjába tartozom, akik szeretnek szemüvegesek lenni.

Szemüveges mivoltod szerencsésnek mondható, akár reklámról, akár színpadi szerepről van szó, helytálló. Soha nem akarták megváltoztatni a külsődet e tekintetben?

Ekkor jön a fent említett kontaktlencse. Ahogy vége az előadásnak, rögtön váltok szemüvegre, mert Balázsandi szemüvegben önmaga.

Az a hír járja, hogy ha találkozol egy szemüveges gyermekkel, akkor odamész és megjegyzed, hogy milyen menő. Ez hogyan alakult ki?

Nagyon jók az értesüléseid. Valóban így van: Mindig is harcoltam a hátrányos megkülönböztetés ellen. A szemüveges gyerekek sokszor érzik, hogy hátrányban vannak a nem szemüveges társaikkal szemben. Hallgatom a történeteiket és magamat látom bennük. Amíg csak élek vallani fogom, hogy “Szemüvegesnek lenni menő!”

Kb.15 éves voltam, amikor rendszeres fejfájás jelentkezett nálam és megállapították, hogy rövidlátó vagyok és szemüvegem lesz. Megijedtem. Mi lesz, ha nem lesz kényelmes és akadályozni fog engem mindenben? Amikor viszont elkezdtem hordani, rájöttem, hogy nagyon sokat segít rajtam így minden félelmem szertefoszlott. Egyre menőbbnek éreztem magam!

Szeretnénk felhívni a figyelmet a szemüvegviselés vagy egyéb látásjavító eszközök fontosságára már egészen kis korban. Ha egy kisgyerek fejfájásra panaszkodik, sajnos csak szinte a legutolsó esetben merül fel, hogy valami látásprobléma van a háttérben.
A manapság minden adott ahhoz, hogy megfizethető és igenis menő szemüvegkeretekkel tegyük magunkat különlegessé. Nem különbözőek vagyunk mi szemüvegesek, hanem különlegesek!

Látásvizsgálathoz vagy a legmenőbb szemüvegkeretek megtalálásához használd az OPTIKAKERESŐ-t!