KezdőlapSzemvédelemSzemüveg Az online szemüvegvásárlás veszélyei

Az online szemüvegvásárlás veszélyei

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Miután sorra vettük az online kontaktlencse-vásárlás veszélyeit, most az online szemüvegvásárlás kérdéskörét járjuk végig. Kiválasztjuk a számunkra legjobban tetsző keretet, bepötyögjük az adatainkat, megadjuk a bankkártyaszámunkat, és már készen is vagyunk, úton van hozzánk új szemüvegünk. Talán még párezer forinttal olcsóbban is hozzájutottunk új látásjavító eszközünkhöz, ami – képről persze – jól néz ki és nagyon divatos, ezért úgy érezzük, a lehető legjobb döntést hoztuk meg. Eddig minden egyszerűen ment, viszont a szemüveg megérkezése után számos kellemetlenséggel szembesülhetünk, amelyeket érdemes már vásárlás előtt mérlegelnünk.

Az online szemüvegvásárlás veszélyei:

Nem illeszkedik a keret megfelelően: hiába adnak meg a webshopon minden méretadatot, nem tudhatjuk előre, hogy az adott keret mennyire fog illeszkedni az arc- és orrformánkhoz. Ha rosszul járunk, a végén így is egy optikában köthetünk ki, hogy ránk igazítsák a keretet – ESETLEGESEN DÍJAZÁS ELLENÉBEN

Nem megfelelő dioptria: Látásunk éppen olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk, viszont folyamatosan változhat – az ujjlenyomatunkkal ellentétben. Korábbi látásvizsgálati adataink bár helytállónak tűnhetnek, valójában bekövetkezhettek olyan változások, amelyek nem tudatosulnak, de a nem megfelelő dioptria miatt rövid távon fejfájást, csökkent látáskomfortot, hosszú távon pedig további látásromlást okozhatnak.

Garancia, jótállás: A legtöbben már csalódtunk egy-egy online rendelésben, és talán próbáltunk is már élni fogyasztóvédelmi jogainkkal. Míg egy fizikális üzletben egyszerűbben tájékozódhatunk a cseréről vagy a garanciáról, egy webshopon keresztül, főleg, ha az külföldi már nehezebb a kommunikáció. Legrosszabb esetben nem is válaszolnak a kérdéseinkre, sőt, az is előfordulhat, hogy eltűnik a webshop, mire megtörténik a baj.

Eredetiség kérdése: Amikor minőséginek látszó terméket extra olcsón látunk egy-egy webshopban, elgondolkozunk azon, hogy miért fizetnénk súlyos tízezreket valamiért, amihez nagyon hasonlót akár párezer forintért is megkapunk. A hasonló külső viszont nem rejt magában hasonló minőséget, ráadásul az eredeti, márkás termékekben nem csupán a minőség számít, hanem a lekövethetőség, a szakértelem és a garancia is. Napszemüveg-másolatot kifejezetten veszélyes lehet vásárolni, akár látáskárosodást is okozhatnak a nem megfelelően elkészített lencsék. A témáról bővebben ITT olvashatsz. 

Szakértelem: A fentiek mellett talán az egyik legfontosabb probléma a szakértelem hiánya az online vásárolt szemüvegek esetében. Személyre szabott, konkrét tevékenységhez készíttetett, vagy multifokális lencsékhez elengedhetetlen a személyes kapcsolat, hiszen látásunk minden aspektusát pontosan fel kell mérnie az OPTIKUS/LÁTSZERÉSZ szakembernek. Ráadásul bármilyen kérdésünk, kérésünk felmerül, a szakember minden kérdésre pontos választ ad. 

Személyes kapcsolat: Hosszú távon sokkal kényelmesebb és megnyugtatóbb, ha az optikusunk ILLETVE A VIZSGÁLATOT VÉGZŐ OPTOMETRISTÁNK pontosan ismeri a kórképünket; nem kell minden alkalommal újra elölről kezdeni látásunk történetét. Egy megbízható optikus SZAKEMBER olyan A SZEMÜNKNEK, mint egy háziorvos a szemünknek: tudjuk, hogy bármilyen látásprobléma esetén kérdezhetjük őt, segít eldönteni, milyen problémával kihez forduljunk, nem csak nekünk, hanem akár az egész családunk számára. 

Egy nem személyre szabott, vagy nem megfelelően elkészített szemüveg rengeteg fejfájást okozhat – szó szerint és átvitt értelemben is.

Hol vásároljak szemüveget?  Online vásárolni a legegyszerűbb megoldásnak tűnhet, de ahogy fentebb is láthattuk, tele van kockázattal. Egy olyan egyedi TERMÉK esetében, mint a szemüvegvásárlás, a fizikális jelenlét elengedhetetlen, így mi azt javasoljuk, hogy amennyiben megoldható, mindig személyesen intézd a szemüvegvásárlást.

Melyik optikát válasszam?  Korábban már összefoglaltuk, milyen szempontok alapján érdemes optikai üzletet választani. A legmegbízhatóbb és leggyorsabb megoldás viszont OPTIKAKERESŐnk, amellyel pillanatok alatt megtalálhatod a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet, csupán két kattintással.