KezdőlapLátásproblémákSzemegészség Az a fontos, hogy mindig, mindenki hazaérjen! – blogbejegyzés Danitól

Az a fontos, hogy mindig, mindenki hazaérjen! – blogbejegyzés Danitól

Kapcsolódó cíkkek:

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Sziasztok, itt újra Dani! Képzeljétek, ma a suliban osztályfőnökin arról beszéltünk, hogy mennyi közlekedési baleset történik, és hogy sokkal kevesebb is lehetne, ha mindenki jól látna és megfelelően látszódna az utakon.

Teljesen padlót fogtam attól, hogy 90 %-ban a látásodon múlik, hogy  vezetés közben jól vagy rosszul döntesz. Én ugyan még nem vezetek, de amint lehet, szeretném letenni a jogsit. Anyuék viszont annyit ülnek autóban, mint egy taxis. Főleg engem furikáznak edzésre és meccsekre, és persze rendszeresen meglátogatjuk a nagyiékat is, akik a világvége után laknak még kettővel. Meséltem a múltkor, hogy szemüveges lettem, úgyhogy én most nagyon látok a pályán. De megfigyeltem, hogy az ősöket baromira zavarja, ha elvakítja őket egy szembejövő autó fényszórója. Vagy mikor Az egyik este, sötétben és esőben mentünk haza, néma csöndben kellett ülni, hogy apám koncentrálni tudjon a vezetésre. Úgyhogy elhatároztam, hogy a múltkor engem rángattak el egy vizsgálatra, most viszont én teszem velük ugyanezt. Beraktam ennek az oldalnak a linkjét (https://latnieslatszani.hu/) a családi Messenger csoportba, és már be is jelentkeztek egy közeli optikába, ahol ingyen ellenőrzik a látásukat. 

Apuval meg megdumáltuk, hogy hétvégén beiktatunk egy apa-fia programot, és elvisszük a kocsit is átvizsgáltatni egy szervizbe. Megnézik a fényszórókat, szélvédőket, meg ami ilyenkor szükséges. Még egy kavicsfelverődés okozta sérülés is okozhat galibát, jobb az ilyet elkerülni.

Már 2 éve egyedül járok suliba, általában bringával megyek. Ha van 0. órám, akkor sötétben indulok, ha pedig délután sakkszakkörre számtech szakkörre is megyek, akkor már sötétben tekerek haza. Úgyhogy ha már így belelendültem, a biciklimet is átvizsgálom, és beszerzek egy láthatósági mellényt is, hogy tutira észrevegyenek. 

Anyuék teljesen elképedtek, hogy milyen felelősségteljes vagyok, pedig nekem is csak azért jutottak eszembe ezek a dolgok, mert a suliban dumáltunk róluk. 

Figyelj te is oda ezekre, mert az a fontos, hogy mindig, mindenki hazaérjen! 

Dani

A Magyar Optikus Ipartestület által is támogatott Látni és látszani kampányban részt vevő, ingyenes látásellenőrzést biztosító optikák listája megtalálható az alábbi honlapon: https://latnieslatszani.hu/

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube