KezdőlapTrendSzemüvegkeret A hozzád illő színek birodalma, avagy miért ne válassz egyszerű...

A hozzád illő színek birodalma, avagy miért ne válassz egyszerű fekete szemüvegkeretet megint…?

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Neked is volt már olyan érzésed ruhapróbálás közben, hogy bár a nadrág jól állt, a színe mintha nem illene hozzád? Vagy lehet neked is jelezte már valamelyik családtagod vagy munkatársad, hogy a szín, amit viselsz sápadttá tesz, vagy esetleg pont azt mondták, hogy milyen szépen kiemeli a szemed színét.

Mindannyian mások vagyunk, és mindannyiunknak meg kell találni azt a stílust, színskálát, formát, és mintát, ami jól ellensúlyoz bennünket minden „területen”. De szerencsére senkinek sem kell a nulláról indulnia.

Korábban már részletesen kielemeztük, hogy melyik fejformához melyik szemüvegtípus illeszkedik a leginkább. Most arra adunk pár tippet, hogy milyen színű, a típusoddal jól harmonizáló keretek közül érdemes választanod új szemüveged megvásárlásakor.

A színtípusok rendszere

Mint a legtöbb kategorizálás, a színtípusok rendszere sem makulátlan. Érdemes inkább irányadóként felhasználni az alábbi tanácsokat, hiszen a fő cél nem az, hogy táblázatok és színskálák mentén öltözködjünk, hanem az, hogy magabiztosabban nyúljunk ruhadarabok és kiegészítők után. Arról nem is beszélve, hogy a túlvásárlás és pazarlás helyett így hatékonyabban válogathatjuk össze a gardróbunk ruhadarabjait, így változatos, mégis praktikus megjelenést érhetünk el, bármilyen hétköznapról vagy kiemelt eseményről is legyen szó.

Jelen írás a négy alaptípust fogja részletesebben bemutatni. A színtípusok rendszere ennél szofisztikáltabb, éppen ezért – ha mélyebben is érdekel a téma – érdemesebb lehet inkább elmenni egy színtanácsadásra, ahol szakember segítségével választhatjátok ki, milyen színek és árnyalatok illeszkednek hozzád a legjobban.

Nézzük!

A tavasz típus:

Megjelenésük üde és friss, arcszínük barack, hajuk világosbarna, aranyszőke vagy vöröses szőke. A szemük világos, tekintetük élénk. A színeik világosak, melegek és élénkek.

Tavasz típusú híresség: Nicole Kidman, Kate Winslet, Amy Adams, Owen Wilson

A nyár típus:

A hajuk többnyire egeres, seszínű, a bőrük pedig rózsás vagy olivás. A szemük sem élénk, inkább lágy. A színeik hidegek, világosak, és tompák.

Nyár típusú híresség: Charlize Theron, Kate Middleton, Gwyneth Paltrow, Patrick Dempsey

Az ősz típus:

A hajuk vöröses, vagy meleg barna. A bőrük többnyire olivás, sárgás. A szemük lágy, nem élénk színű. A színeik melegek, sötétek és tompák.

Ősz típusú híresség: Keira Knightley, Beyonce, Natalie Portman, Ryan Reynolds

A tél típus:

Erős kontrasztokkal rendelkeznek. A hajuk mindig hideg tónusú, a bőrük hófehér, rózsás, néha olivás. A szemük élénk színű, a szemfehérje villog. A színeik élénkek, hidegek, és sötétek.

Tél típusú híresség: Sandra Bullock, Angelina Jolie, Anne Hathaway, Tom Cruise

Ha megállapítottad, hogy melyik típushoz állsz a legközelebb, az alábbi színpalettákból válogathatsz bátran:

Ahogy jeleztük korábban, a színtípusok rendszere a felvázoltnál valamivel összetettebb, de az alábbi ábra remek iránymutatás lehet, amikor szemüvegkeretet választasz.

A divatos és harmonikus öltözködés nem csak érzék kérdése. Ha alkalmazod a színek tudományát, közelebb kerülhetsz legjobb önmagadhoz.

Érdemes a kontrasztra törekedni: ha világos a bőröd, sötétebb színt válassz a palettádról és fordítva. A közhiedelemmel ellentétben egy, a szemeddel azonos színű keret nem fogja kiemelni a tekinteted, így, ha jobban szeretnéd keretezni a szemed, a szemszínednél tompább, valamint sötétebb vagy világosabb keretet válassz.

Például: ha világos a bőrtónusod, a szemed kék, a színtípusod pedig tél, akkor egy tompább fukszia keret –, ami az arcodhoz megfelelően illeszkedik – ki fogja emelni a tekinteted. Ha zöld a szemed, a sötétszürke lehet jó megoldás, ha barna, akkor a türkiz.

Nem vagy biztos a dolgodban? Akkor két lehetőséged van.

Az optikák polcain rendszerint számtalan színes és izgalmas keretet találhatunk, de sokan mégsem kockáztatnak, és inkább biztonsági játékot játszanak választásnál. Teljesen érthető, ha te sem szeretnél hazárdírozni, főleg, mivel egy szemüveget a legtöbben több évre választunk, így fontos, hogy minden ruhádhoz és alkalomhoz jól illeszkedjen a megvásárolt keret.

  • Ha egyértelmű, melyik színtípus táborát erősíted, akkor érdemes a színtípusodnak megfelelő semleges színtválasztanod.

  • Ha nem vagy biztos a színtípusodban, van pár univerzális szín, ami mindenkinek jól áll.

A semleges és univerzális színek jó választás lehetnek azoknak, akik nem szeretnek kockáztatni, vagy akik minden alkalomhoz hordható szemüveget szeretnének vásárolni.

Annak, aki először találkozik a színtípusok rendszerével, elsőre biztos nehéz lehet ráérezni a lényegére, de egy kis gyakorlással csodákat érhetünk el. Ha viszont úgy érzed, nincs ehhez affinitásod, érdemes kikérni olyan szakember véleményét, aki nap, mint nap segíti a hozzá betérőket abban, hogy megtalálhassák A Tökéletes Szemüveget. Optikakeresőnk segítségével te is megtalálhatod a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet, ahol készséggel válaszolnak minden kérdésedre, és hiteles, megbízható tanácsot tudnak adni problémáidra.

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube