KezdőlapTrendSzemüvegkeret A 2021-es év színei a világító sárga és a szürke

A 2021-es év színei a világító sárga és a szürke

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Aki foglalkozik a divat bármely területével, vagy csak egyáltalán gondolkozott már azon, hogy átfesti a lakása valamelyik falát, az biztosan találkozott már a Pantone palettával. A több évtized óta fennálló létesítmény a színek alfája és omegája: a cég skálájában minden árnyalat megtalálható, amelyet ember már látott a Föld nevű bolygón. Mivel számtalan területre óriásai hatással vannak, nem csoda, hogy jóslataikat a hozzáértők igen komolyan veszik. A Pantone a 2020-as év színének a királykéket választotta. Nézzük, idén mely színek fogják dominálni a trendeket:

A 2021-es év színe a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey, azaz „Az örök szürke”, és a PANTONE 13-0647 Illuminating, azaz „Világító/Fényt árasztó” lett.

A két szín együtt erőt és reményt sugároz: mindazt, amire szükségünk van egy olyan év után, mint amilyen 2020 volt. Mindketten önálló és egymástól igencsak különböző színek, viszont közösen jól megmutatják, hogyan tudja két árnyalat támogatni egymást abban, hogy prezentáljanak egy hangulatot. Praktikus és állandó kombináció, közben melengető és optimista is: erőt és pozitivitást sugároz. Ez a két szín egy történet, ami valami barátságosabb, fényesebb felé tart. A pezsgő, melengető sárga a Nap energiáját közvetíti számunkra, a – szó szerint – sziklaszilárd szürke pedig megbízhatóságot sugároz, továbbá egy fundamentális alapot ad a fejlődéshez. 

Most azt is megmutatjuk, pontosan hogyan néznek ki ezek a színek – szemüvegben:

Andy Wolf – Alexandria SS21

Az Andy Wolf Alexandria-ja az elegáns tejfehéret neonsárgával kombinálja, amely közel áll az „Illuminating” árnyalathoz. A széles, alacsony cicafazon csak egy a kollekció többi modern, haladó szellemű modellje közül, amelyek mind jól illeszkednek az év színkombinációjához: szinte áttetsző, finoman színezett ezüstös felületek, sárgás, metálos árnyalatok és finisek.

theo – Potatoes Acetate – aviator stílusú Potatismos (ref .45)

A belga theo kollekcióiban mindig megjelennek a profiljukba is tartozó sárgás árnyalatok. Nincs ez máshogy az avantgárd megközelítésű 2021-es kollekcióval sem, amit a fenti, a népszerű aviator formát újragondoló Potatismos is látványosan prezentál.

Ørgreen Optics – Thomas

Thomas az Ørgreen acetát kollekciójának egyik alapdarabja, amely – különleges anyaghasználata mellett – az Ultimate Grey-t idéző, könnyed szürke színben is elérhető. A teljes, eddig megjelent 2021-es kollekcióban sok kristályos, kicsit füstös szín fellelhető, így a gyűjtemény több ponton is összeér a Pantone jóslataival.

A Pantone év színéről:

A Pantone szakemberei minden évben átfésülnek minden olyan területet, amelyek hatással lehetnek az új év színeire: a szórakoztató ipartól, filmkészítéstől kezdve az utazáson, a művészeteken, a trendeken keresztül a divatig és a dizájnig bezárólag mindent. Sőt, a társadalmi-gazdasági állapotok is hatással vannak az új szín kiválasztására. Befolyásoló tényezők lehetnek még az új technológiák, alapanyagok, textúrák térhódítása is, de akár világméretű sportesemények, közösségi média trendek is hatással lehetnek a végső döntésre.

Forrás: pantone.com és eyestylist.com

kövess minket!


Youtube

használd optikakeresőnket!

keresés

oszd meg barátaiddal!

Share on facebook
Share on skype
Share on email
Share on whatsapp