KezdőlapTrendSzemüvegkeret 2021 uralkodó szemüvegforma-trendjei

2021 uralkodó szemüvegforma-trendjei

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Az, hogy tökéletesen lássunk a szemüvegünkkel majdnem olyan fontos, mint hogy szeressük is hordani az általunk kiválasztott modellt. Sokan úgy gondolnak máig is a szemüvegükre, mint valamilyen kötelező rosszra, pedig ennek ma, a 21. században már nem kell így lennie. Számtalan izgalmas, formabontó, divatos szemüveggel találkozhatunk az optikákban, amelyek – látásjavító funkciójuk mellett – tükrözhetik személyiségünket és kiegészítheti stílusunkat is. 

Szerintünk az éles látás és a trend kéz a kézben jár; ennek megfelelően összeszedtük, mely szemüvegkeret-fazonok fogják uralni a 2021-es évet: 

#1: Kristálytiszta

Itt az idő, hogy valami új vegye át a klasszikus teknőspáncél minta és a sötét, tömör műanyagkeretek helyét: ez az új trend mindent átláthatóvá és tisztává varázsol. Ez a típus kicsi és vékony, de túlméretezett és vastag vonalvezetésben is egyaránt működik. A minimalista, teljesen áttetsző modellek mellett halvány alapszínekkel és izgalmas kiegészítő elemekkel is találkozhatunk, mint például az EOE Dorotea keretének esetében: a bio-acetát alapanyagot elhalt tűlevelek díszítik. Ezek a keretek már-már ékszerszerűek, nem vonják el az arcról a figyelmet, mégis jó kiegészítői lehetnek stílusodnak.

EOE – Nattviol
EOE – Dorotea

#2: „Nyers” fém

Csiszolatlan gyémánt – helyett kidolgozatlan, érdes, aszimmetrikus vonalvezetés. Ahogy feljebb is említettük, a fém kereteknek megvannak a maguk – igen meggyőző – pozitív tulajdonságaik, de ha izgalmas felületekről van szó, általában az acetát keretek kerülnek előtérbe. De nem 2021-ben! Ezek a látszólag hanyagul, a valóságban viszont precízen és átgondoltan előállított keretek organikus megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, és nem csak a hétköznapokban, de kiemelt eseményeken is megállják a helyüket. 

Kuboraum – H54
Kuboraum – Z1

#3: Dupla szemöldökvonal

Mi az a dupla szemöldökvonal? A válasz nem tartalmaz nagy meglepetést: a keret szemöldökkel egy vonalban lévő része kettéválik; a megoldás maga viszont csodás végeredményt ad. A fém keretek magukban hordozzák a könnyedség és az erő nélkülözhetetlen párosát: ez lehetővé teszi, hogy akár hajszálvékony díszítőelemek is a keretekre kerülhessenek anélkül, hogy félned kellene attól, hogy könnyedén eltöröd a szemüvegedet. Hangsúlyos, egyedi, izgalmas és különleges. Te bevállalnád?

GÖTTI – DC06
Kuboraum – H71

#4: Flat top

Nem, nem háztetőkről beszélünk. Bár a lapos tetők az építészetben hódítanak csak igazán, más területeken is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a megoldás. A korábban főleg napszemüvegként elérhető flat top-ok 2021-től optikai szemüvegként is megállják a helyüket. Ez a bátor és egyedi dizájn ráadásul ma már nem csak a férfiak sajátja; a hangsúlyos és erélyes megjelenést férfiak és nők számára is lehetővé teszik a flat top szemüvegek. Széles homlokhoz kifejezetten ajánljuk! 

Andy Wolf – 4559
Jean Francois Rey – JF2909

Bónusz trend: Te saját magad!

Akármi is legyen az éppen uralkodó divat, akármit is mondunk mi, vagy a „divat nagy okosok”, a te stílusodat csak saját magad határozhatod meg. A legcélravezetőbb az, ha olyan szemüvegkeretet választasz magadnak, ami nem csak fazonjában, de színében is illeszkedik hozzád, de persze minden jogod megvan ahhoz is, hogy felülírd ezeket a szabályokat. A legfontosabb, hogy jól érezd magad a szemüvegedben! 

Tanácsra lenne szükséged? OPTIKAKERESŐNK segítségével megtalálhatod a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet, ahol a hozzáértő személyzet nem csak divattippekkel lát el, de segít kiválasztani az életviteledhez és pénztárcádhoz leginkább megfelelő lencsét és keretet is.

Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért!