Kezdőlapfényvédelem 2021 uralkodó napszemüveg-stílusai

2021 uralkodó napszemüveg-stílusai

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

Idén a nyár nagyon nehezen indul: miközben fejben már a tengerparton napozunk, szinte folyamatosan halljuk az eső kopogását valahol. Arra gondoltunk, elrepítünk titeket a nyárba, és megmutatjuk nektek, melyek a leguralkodóbb napszemüveg-stílusok 2021-ben. Ha szeretnél rákészülni a nyárra, és elűznéd a rossz időt egy minőségi és divatos napszemüveggel, kattints OPTIKAKERESŐNKRE, hogy megtalálhasd a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet. Mutatjuk, miket érdemes keresned a polcokon:

  1. Szögletes oversized napszemüvegek

A hangsúly a szögletesen van! Az oversized, azaz túlméretezett napszemüvegek már évek óta velünk vannak, viszont idén egy szögletesebb, „hegyesebb” változat nyert magának teret. Nem összekeverendő az örök klasszikus cicafazonnal, hiszen ez a típus a keret minden pontján hangsúlyos, az arcot nagyban eltakarja. Jól jön, ha éppen szívesen elbújnánk a vizslató szemek elől, maszkkal párosítva pedig 100%-ossá tehetik az inkognitó módot.

 

  1. Shield napszemüvegek

Immáron két éve, hogy az összefüggő lencsékkel rendelkező shield napszemüvegek igazán népszerűvé váltak. A legtöbben valószínűleg bele sem gondolunk, hogy milyen komoly tervezői munka áll ezen modellek mögött: mivel gyakorlatilag csak egy lencse van a keretbe csiszolva, amely az orrnyeregnél beszűkül, nagyon kell figyelni a tervezés során arra, mennyire nyeli el az ütődéseket a lencse, nehogy megrepedjen. Népszerűségét lehet annak köszönheti, hogy a koronavírus-járvány miatt annyira igyekeztünk eltakarni az arcunkat, hogy ez még a napszemüveg-divatra is kihatással volt… Nem tudhatjuk, de egy biztos: ez a sportos és egyedi stílus egy darabig még velünk lesz.

 

 

  1. Pillangó-napszemüvegek

A pillangó-napszemüvegek a cicafazon útódai: kerekdedebb, kifelé szélesedő modellek ezek, amelyek legmagasabb pontja a front rész és a szárak találkozásánál van. A legtöbb arcformához nagyon jól állnak, kifinomultak és nőiesek, méretük miatt pedig maximális fényvédelmet is nyújtanak; már amennyiben minőségi, megbízható forrásból származó lencse van bennük. Ez a jól kiegyensúlyozott típus a cicafazonnal ellentétben első sorban fémből készül, amely légiessé és sokkal elegánsabbá varázsolja a végeredményt. Mi imádjuk.

 

  1. „Lapos” napszemüvegek

A Szeretem a szemem teljes stábja maximálisan elkötelezte magát a szem fényvédelme és a komfortos látás mellett. Éppen ezért a most nagy népszerűségnek örvendő lapos napszemüvegek szerintünk nem minősülnek a legjobb választásnak, hiszen már csak méretükből adódóan sem tudják 100%-osan ellátni első számú feladatukat: a káros fények kiszűrését. Stílusosak és izgalmasak, keskeny homlokhoz pedig szuperül állnak, de mielőtt ilyen napszemüveget vásárolsz, előbb gondold át alaposan, mi a legfontosabb: a trend, vagy az egészséged.

 

  1. Monokróm napszemüvegek

A fekete ebben a kategóriában nem játszik! Amikor monokróm stílusról beszélünk, rendszerint egy, valamilyen élénk, feltűnő színben pompázó szett lebeg a szemünk előtt; nos, ez a stílus már napszemüvegben is létezik, és egyre népszerűbb. Ha tudatosan öltözködsz, és gondosan válogatod össze a színpalettádat, ez a típus neked való! Ne aggódj, ha nem találsz monokróm napszemüveget a polcokon, optikusod biztosan segíteni fog neked abban, hogy a kiválasztott kerethez megtaláljátok a legközelebbi lencseszínezést. A párosítás nem csak a külsődet fogja feldobni, de a lencse egészen biztosan személyre szabottan fog elkészülni, így szemüvegedben a látásod tökéletesen éles és pihentető is lesz.

 

  1. Flat top

Korábban már beszámoltunk 2021 uralkodó szemüvegforma-trendjeiről. Ebben az írásban már esett szó a flat top-okról, ami tükörfordításban annyit tesz, hogy „lapos felsőrész”. Az elnevezés beszédes, maga a forma pedig nagyon stílusos és hangsúlyos. Főleg férfiszemüvegek esetében találkozhatunk ezzel a típussal, de egyre több női napszemüveg is készül lapos „tetővel”. Keskeny homlokhoz kifejezetten ajánlott, valamint a hosszúkás arcformát is nagyon jól ellensúlyozza.

 

Ha esetleg úgy érzed kihagytunk valamit, gyere a Facebook oldalunkra és írd meg nekünk! 

Optikakeresőnk segítségével könnyen találsz optikát, ahol segítenek a számodra tökéletes szemüveg elkészítésében!