KezdőlapTrendNapszemüveg 2020-as napszemüveg-trendek

2020-as napszemüveg-trendek

Kapcsolódó cíkkek:

SZAKEMBER VS INTERNET – Miért fordulj szakemberhez dioptriás szemüveg vásárlása esetén?

Azt gondolom ebben a témában optikus szakemberekként mindannyian egyetértünk: a...

​Mit tehet a vásárló, ha elégedetlen volt az optikában kapott termékkel?!

- fogyasztóvédelmi kisokos – A legtöbben tisztában vannak a vásárlással...

​Láss jól a víz alatt is!

Nyaranta még azok is szívesen szelik a hosszokat egy...

​ 8 tipp, hogy kontaktlencsésként is önfeledten nyaralhass

Ha kontaktlencsét viselsz, akkor tisztában vagy vele, hogy extra...

​8 tipp, hogy szemüvegesként is önfeledten nyaralhass

A nyári időszak beköszöntével, az optikákba érkező vásárlók, gyakran...

A kijárási korlátozást követően, aki csak teheti, úgy veti bele magát a nyárba, ahogy csak nem szégyelli. Most, hogy végre megérezhettük egy kicsit a szabadság ízét, végre elkezdhetünk foglalkozni az igazán fontos dolgokkal is: az aktuális trenddel!

A hat irányadó forma a következő:

Keskeny napszemüvegek

Ahogy az lenni szokott, az egyik szélsőséget követi a másik véglet: több éven keresztül megkerülhetetlenek voltak az úgynevezett oversized, azaz túlméretezett napszemüvegek, amelyek mögött nem, hogy viselője szemét, de majd’ fél arcát nem láttuk. 2020-ban viszont fordul a kocka, és teret kapnak a kissé vintage hangulatot keltő, extrém keskeny keretek.

Milyen arcformához ajánljuk?
A keskeny homlokú, ovális arcformájúak számára kifejezetten előnyös lehet. A szögletes változatokat kerek arcformához, a lekerekített fazonok pedig szögletes arcúakhoz illik leginkább.

Tipp: Bár tudjuk, hogy egy igazi divatfanatikust ez sem fog visszatartani attól, hogy vásároljon egy ilyen jellegű szemüvegkeretet, azt mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy a napszemüveg mennyiben látja el feladatát. Ha túl keskeny a lencse, nem csak hogy nem véd a káros sugaraktól, de a látáskomfortot is csökkenti hosszú távon.

Futurisztikus napszemüvegek

A futurisztikus megjelenést minden évben más-más visszatérő elem biztosítja: tavaly a Mátrix ihlette veszélyesen keskeny fazonok, valamint az összefüggő lencséjű „Shield” napszemüvegek (/trend-meg-nem-keso-beszerezni-a-tokeletes-napszemuveget/) uralták a terepet, idén viszont a nyílegyenes felső rész repít bennünket a jövőbe. Számtalan kombinációban találkozhatunk ezekkel a formabontó napszemüvegekkel, amelyek akárhonnan is nézzük, mindig üdítően hatnak a sok klasszikus stílus között.

Melyik arcformához ajánljuk?
Az idén nagy központi szerepet betöltő egyenes felsőrésszel óvatosan kell bánniuk azoknak, akiknek széles a homloka, valamint akik szögletes arcformával rendelkeznek.

Hófehér szemüvegkeretek

Ismét egy csipetnyi vintage. A vastag sötét kereteket ellensúlyozva nagy hangsúlyt kapnak idén a vibrálóan fehér keretek, amit tradicionálisan valamilyen klasszikus formába öntenek. Remek választás lehet ez azoknak a trendkedvelőknek, akik bár megőrülni nem szeretnének, mégis újítanának egyet magukon 2020 nyarán. Válaszd azt a formát, amit e legjobban szeretsz, és irány a strand!

Melyik arcformához ajánljuk?
Jelen esetben sokkal nagyobb hangsúly van a bőrtónuson: minél barnább egy bőr, annál szebben mutatnak rajta a világos kiegészítők. Mi azt javasoljuk, hogy amennyiben te inkább a skandináv típust képviseled, és hamarabb égsz, mint barnulsz, a következő típust válaszd inkább!

Vastag, túlméretezett keretek

Ez a stílus nélkülözhetetlen: jól el lehet bújni mögötte, rengeteg lehetőséget ad arra, hogy a tervezők a legvadabb álmaikat is kiéljék a vastag acetátkereteken, és remekül lehet vele ellensúlyozni a markánsabb arcvonásokat is. Egy jó darabig még velünk lesznek ezek a keretek, és számtalan lehetőséget fognak nekünk nyújtani arra, hogy kifejezzük személyiségünket általuk.

Milyen arcformához ajánljuk?
A túlméretezett formák jól állnak az ovális arcformához, valamint egy széles homlokot is jól ellensúlyoznak. Arra viszont figyelni kell, hogy minél kerekebb egy modell, annál előnytelenebb végeredményt is adhat, így bizonytalanabbaknak érdemesebb lehet enyhén szögletes típust választaniuk.

Retro-kerek napszemüvegek

Mert a kerek is lehet ezerféle: 2020-ban a kerek keretek retro változatainak visszatérése érzékelhető. Rengeteg élénk szín közül lehet válogatni, de a klasszikus, fekete-fehér megoldások is rengeteg izgalmat vihetnek aktuális szettedbe. Dobd fel napszemüvegedet egy trendi műanyaggyöngyös szemüveglánccal, és máris újra az előző évezredben érezheted magad!

Milyen arcformához ajánljuk?
A nagyon kerek szemüvegkeretek első sorban az erősen szögletes arcformájú embereknek állnak jól, viszont ha túlméretezett keretről van szó e típuson belül, akkor inkább az ovális arcforma ellensúlyozását segíti.

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!